PRONAĐEN AMERIČKI VOJNI HELIKOPTER: A šta je sa MARINCIMA?!
Helikopter, ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter/@nexta_tv

NASTAVLJA SE

PRONAĐEN AMERIČKI VOJNI HELIKOPTER: A šta je sa MARINCIMA?!

Vlasti su locirale američki vojni helikopter sa pet američkih marinaca koji su nestali na letu iz Nevade za Kaliforniju u utorak, javlja Fox News

Objavljeno: 19:45h

Vlasti su locirale američki vojni helikopter sa pet američkih marinaca koji su nestali na letu iz Nevade za Kaliforniju u utorak, javlja Fox News.

Nastavlja se potraga za posadom, navodi američki marinski korpus.

"Korpus marinaca SAD traži pet američkih marinaca dodeljenih eskadrili teških helikoptera marinaca 361, grupi marinaca 16, trećem krilu marinaca", potvrdila je za Fox News vazduhoplovna baza marinaca Miramar.

Marinci su 6. februara 2024. leteli helikopterom CH-53E Super Stallion iz vazduhoplovne baze Krič do vazduhoplovne stanice marinaca Miramar, kada je prijavljeno da avion kasni.

"Letelicu su locirale civilne vlasti u dolini Pajn u Kaliforniji u 9.08 po pacifičkom vremenu 7. februara 2024. godine", navodi se u saopštenju.

"Nastavljaju se akcije potrage i spasavanja preko operativnog komandnog centra uz korišćenje kopnene i avijacijske opremu za lociranje posade u koordinaciji sa odeljenjem šerifa okruga San Dijego i više saveznih, državnih i lokalnih agencija. aktuelne informacije će biti objavljene čim postanu dostupne", dodaje se u odgovoru baze.

Helikopter, ilustracija
Helikopter, ilustracijafoto: Printscreen/Twitter/@avia_pro

Marinci navode da su u kontaktu sa šerifom okruga San Dijego i da koordiniraju napore u potrazi.

Helikopter CH-53E Super Stallion je u utorak uveče napustio vazduhoplovnu bazu Krič u Nevadi na putu ka vazduhoplovnoj stanici marinaca Miramar u blizini San Dijega.

Spasilačke službe zatražile su dodatne resurse u potrazi zbog velikog snega u blizini Pajn Velija, saopštila je vatrogasna služba okruga San Dijego.

Lokalni službenici prvo su kontaktirani u vezi sa incidentom u sredu rano ujutro. Kancelarija šerifa San Dijega pokušala je da pošalje helikopter da odmah započne potragu, ali je letelica povučena zbog oluje koja je pogodila područje.

Zvaničnici vatrogasne službe proverili su poslednju poznatu lokaciju helikoptera iznad Nacionalne šume Klivlend, ali tamo ništa nije pronađeno.

Bonus video:

00:37

Dragan Kerečki je objasnio da je letilica delovala kao helikopter

(Espreso/Telegraf/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.