Premijer Li: Kineska i ekonomija SAD-a su komplementarne
Li Ćijang, Foto: Kineska medijska grupa

DUBOKO INTEGRISANI ODNOSI

Premijer Li: Kineska i ekonomija SAD-a su komplementarne

Li je rekao da Kina sprovodi kinesku modernizaciju kroz visokokvalitetni razvoj i da će nastaviti da oslobađa ogromnu potražnju za naprednom proizvodnjom, urbanizacijom novog tipa, unapređenjem strukture potrošnje i zelenim i niskougljeničnim transformacijama

Objavljeno:

Kineski premijer Li Ćijang rekao je u sredu da su kineska i američka privreda veoma komplementarne i da su njihovi interesi duboko integrisani. Obe strane imaju koristi od međusobnog razvoja, a jačanje ekonomske i trgovinske saradnje je od koristi za obe zemlje, rekao je Li tokom sastanka sa delegacijom Privredne komore SAD-a koju je predvodila predsednica i izvršna direktorka Suzan Klark, koji je održan u Velikoj dvorani naroda u Pekingu.

"Dve strane treba da budu partneri, a ne rivali'', rekao je Li ''Strategija razdvajanja nije u fundamentalnom interesu nijedne strane i doneće samo ogromne gubitke preduzećima dve zemlje, ekonomiji i globalnom razvoju. Na osnovu principa međusobnog poštovanja, miroljubive koegzistencije i saradnje u kojoj svi dobijaju, Kina je spremna da radi sa Sjedinjenim Državama na implementaciji važnog konsenzusa koji su postigli šefovi dve države u cilju promovisanja zdravog i stabilnog razvoja bilateralnih odnosa''.

Li je rekao da Kina sprovodi kinesku modernizaciju kroz visokokvalitetni razvoj i da će nastaviti da oslobađa ogromnu potražnju za naprednom proizvodnjom, urbanizacijom novog tipa, unapređenjem strukture potrošnje i zelenim i niskougljeničnim transformacijama.

Napomenuo je da su američke kompanije dobrodošle da nastave da ulažu u Kinu i produbljuju svoje prisustvo na kineskom tržištu kako bi podelile mogućnosti razvoja.

Sa svoje strane, Klark je rekla da su odnosi SAD i Kine izuzetno važni. ''Razdvajanje između Sjedinjenih Država i Kine nije održiva opcija, a dalje otvaranje Kine je dobrodošlo'', rekla je ''Privredna komora SAD-a je voljna da deluje kao most, vodi iskrenu i konstruktivnu komunikaciju i razmenu sa kineskom stranom, ulaže napore da produbi američko-kineske ekonomske i trgovinske odnose i uzajamno korisnu saradnju i promoviše stabilan razvoj američko-kineskih odnosa''.

(Espreso/ Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.