MAJKA IZ PAKLA MUČILA SINA (12) SVE DOK DEČAK NIJE PAO U KOMU: Od detalja se OKREĆE ŽELUDAC, ono što mu je radila..
Kavez za pse, Foto: Printscreen/Facebook/Udruga S-PAS by Gloria Malin

HOROR

MAJKA IZ PAKLA MUČILA SINA (12) SVE DOK DEČAK NIJE PAO U KOMU: Od detalja se OKREĆE ŽELUDAC, ono što mu je radila..

Pokrajinski sud Krems u austrijskoj pokrajini Donja Austrija proglasio je krivom i osudio na 20 godina zatvora

Objavljeno:

Jedna od najstrašnijih priča u austrijskoj kriminalnoj istoriji okončana je kasno sinoć, posle trodnevnog suđenja, izricanjem dvostruke presude.

Austrijanka iz Vajdhofena na Taji, optužena da je svog 12-godišnjeg sina zatvorila u kavez za pse, izgladnjivala ga, polila hladnom vodom i mučila sve dok dečak nije pao u komu i "za dlaku" izbegao smrt.

Pokrajinski sud Krems u austrijskoj pokrajini Donja Austrija proglasio je krivom i osudio na 20 godina zatvora. Njena "prijateljica", saučesnik u zločinu, dobila je 14 godina zatvora.

Obe žene, dečakova 33-godišnja majka i njena 40-godišnja prijateljica, koja je podsticala na zločin i sugerisala šta da radi, osuđene su na dugogodišnje zatvorske kazne zbog pokušaja ubistva i moraju biti poslate na sudsku medicinu. Terapijski centar, odnosno zatvorska bolnica za mentalno poremećene kriminalce.

Dečaku se mora isplatiti 80.000 eura

Presuda nije pravosnažna. Sud je odlučio da se dečaku mora isplatiti 80.000 evra za pretrpljene bolove. Tako su sudija Monika Fašing - Latus i osmočlana sudska porota glasanjem 7:1 odlučili da se radi o pokušaju ubistva i izrekli gore navedene kazne.

Austrijski mediji prenose da je drugookrivljena, 40-godišnja majka četvoro dece, osuđena za saučesništvo u zločinu, neprestano plakala. "Napadi plača nisu od pokajanja. Suze su strah od posledica", rekao je dečakov advokat Timo Ruisinger u svojoj završnoj reči.

Državni tužilac Ana Vajsenbek ukratko je opisala teror i užas koji je 12-godišnjak pretrpeo od jula do novembra 2022. Obe žene su 2022. godine skoro nasmrt mučile dete od 12 godina.

U potpunosti su uništile Gerharda (dečak je promenjeno ime), pre svega psihički“, istakla je državna tužiteljka u završnoj reči. Pre toga je sudski veštak, psihijatar Peter Hofman, rekao da je reč o " monstruoznom zločinu " i "provaliji". Kao razlog je naveo "želju za moći" i "duboke sadističke elemente ".

Bonus video:

01:19

ŽRTVA NIKAD NIJE KRIVA! Psihoterapeut Aleksandra Đurić o zlostavljenima: U patrijarhalnim sredinama žrve se omalovažavaju!

(Espreso/ Večernji list/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.