KORISNICI PRIJAVLJUJU DA NE RADI NI JUTJUB: Uplašeni su, misle da je reč o SAJBER NAPADU
JuTjub, Foto: Profimedia

NOVI KVAR

KORISNICI PRIJAVLJUJU DA NE RADI NI JUTJUB: Uplašeni su, misle da je reč o SAJBER NAPADU

Korisnici u Srbiji prijavljuju da su jednostavno izlogovani sa svojih naloga na Fejsbuku, Instagramu i Mesindžeru i da ne mogu da im ponovo pristupe

Objavljeno: 18:48h

Korisnici platforme "JuTjub" prijavljuju prekid rada internet video platforme koji trenutno pogađa oko 5.000 korisnika, nakon vesti da su "pale" aplikacije kompanije Meta.

Izveštaj dolazi nakon što su Meta aplikacije, tačnije Fejsbuk, Mesindžer i Instagram prestali sa radom danas u toku dana na globalnom nivou, što je uticalo na milione korisnika širom sveta.

Prekid je zabeležen u delovima Evrope, Kine, Australije i Meksika — što je dovelo do pada cena akcija Mete.

"Jutjub", koji je u vlasništvu Gugla, oglasio se i na X (Tviter) mreži povodom ovog problema.

- Radimo na tome! Obavestićemo korisnike kada se stvari vrate u normalu - navodi se u saopštenju.

Pao Fejsbuk pa Instagram

Podsećamo, danas je došlo do prekida rada Meta aplikacija, te su korisnici prijavljivali da su izbačeni sa svojih naloga.

Kvar je primećen oko 16:20. Kako se može videti na sajtu za proveru rada društvenih mreža "Down detector" , problem je prisutan na globalnom nivou.

Korisnici u Srbiji prijavljuju da su jednostavno izlogovani sa svojih naloga na Fejsbuku, Instagramu i Mesindžeru i da ne mogu da im ponovo pristupe.

Ne radi ni Vocap?

U međuvremenu korisnici su počeli da prijavljuju probleme u radu i Vocapa, još jedne u nizu aplikacija u vlasništvu kompanije Meta.

A kako se spekuliše na društvenim mrežama može biti reči o sajber napadu, s obzirom na to da su u istom trenutku "pale" četiri aplikacije.

Bonus video:

00:46

FEJSBUK SE SUPROSTAVLJA ZAKONU! Da li će morati da plaća za vesti? Stručnjaci u dilemi: Mediji ne mogu bez društvenih mreža!

(Espreso / Blic / Marija Sušić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.