Kineska medijska grupa predstavila prvi engleski dokumentarni film sinhronizovan sa AI
Foto: Kineska medijska grupa

U ZNAK SEĆANJA NA GODINU ZMAJA

Kineska medijska grupa predstavila prvi engleski dokumentarni film sinhronizovan sa AI

U znak sećanja na godinu Zmaja, kineska verzija mini-dokumentarne serije "Tragom kineskog zmaja" ranije je emitovana na televizijskim kanalima CCTV-1 i CCTV-9 KMG

Objavljeno:

Kineska medijska grupa (KMG) predstavila je u utorak svoju prvu englesku dokumentarnu seriju sinhronizovanu uz pomoć veštačke inteligencije "Tragom kineskog zmaja" na svojoj 5G novoj medijskoj platformi Jangšipin.

U znak sećanja na godinu Zmaja, kineska verzija mini-dokumentarne serije "Tragom kineskog zmaja" ranije je emitovana na televizijskim kanalima CCTV-1 i CCTV-9 KMG.

Engleska verzija serije, sinhronizovana sa veštačkom inteligencijom, sastoji se od 7 epizoda, svaka u trajanju od oko 5 minuta. Sa šaljivim objašnjenjima i duhovitim vizualima integriše elemente istorije, književnosti, arheologije i biologije i uvodi niz poznatih kulturnih relikvija povezanih sa kineskim zmajem kroz istoriju, kao što je zmaj od žada kulture Hungšan u obliku slova C i artefakt u obliku tirkiznog zmaja otkriven na iskopavanjima u Erlitouu.

Kao poslednja prekretnica u primeni veštačke inteligencije od osnivanja KMG studija za veštačku inteligenciju, dokumentarna serija na engleskom jeziku koristi tehnologiju veštačke inteligencije da podrži čitav proces prevođenja, uključujući prepoznavanje zvuka, prevođenje teksta, kloniranje glasa i zamenu numera.

Dokumentarna serija, sinhronizovana sa veštačkom inteligencijom, takođe će se emitovati na CGTN platformama i CCTV.com.

(Espreso/ Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.