NOVA AFERA IZA ZLATNIH VRATA: Na Dan majki objavljena FIJASKO fotografija Kejt Midlton, otkrivena JEZIVA POZADINA
Kejt Midlton na naslovnici, Foto: EPA-EFE/AARON CHOWN / POOL

šta je ovo?

NOVA AFERA IZA ZLATNIH VRATA: Na Dan majki objavljena FIJASKO fotografija Kejt Midlton, otkrivena JEZIVA POZADINA

Uočeno da je obrađena fotografija Kejt Midlton

Objavljeno:

Da misterija oko operacije i lečenja Kejt Midlton postane još veća, dogodila se velika afera koja je obeležila ovu nedelju kada je reč o britanskoj kraljevskoj porodici. Kensingtonska palata je prošle subote, na Dan majki, objavila sliku princeze od Velsa sa decom, Šarlot, Džordžom i LuIjem. Uočeno je zatim da je fotografija obrađena, supruga princa Vilijama priznala je da je ona doterivala sliku, kao fotografkinja amaterka, uputivši izvinjenje. Svi detalji novog, a čini se i ne poslednjeg skandala koji je uznemirio dvor, izazavli su burne reakcije među kojima je i ona stručnjaka za britanski dvor Ričarda Edena.

Fijasko sa slikom šokirao je javnost, a mnoge čudi i to što je dozvoljeno da Kejt Midlton preuzme krivicu, dok pozadina celokupnog skandala u vezi sa spornom fotografijom ostaje misterija za sebe, jer je mnogima i sumnjivo da se propust jednostavno desio i ugledao svetlo dana, bez obzira na sve okolnosti.

"Kao prestolonaslednik princ od Velsa trebalo je da se okruži mudrim dvorjanima. A dijagnoza raka kralja Čarlsa učinila je tu potrebu još hitnijom.

Potpuno bespotrebna polemika oko fotografije princeze od Velsa za Dan majki, koju je kao i njihovo troje dece fotografisao princ Vilijam, bila je jasna demonstracija da on ne prima mudre savete", ističe Ričard Eden.

Desilo se to da su najveće svetske agencije bile prisiljene da povuku sliku zbog bojazni da je digitalno manipulisano njome što je Kejt i priznala. Izvori u Kensingtonskoj palati brzo su sugerisali da je sliku nisu uredili službenici dvora.

Odgovornost je preuzela Kejt Midlton čiji potez mnogi hvale, pa je narednog jutra preko društvenih mreža poručila: "Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa montažom. Želela bih da se izvinim zbog bilo kakve konfuzije koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče objavili. Nadam se da su svi koji slave imali srećan Majčin dan".

Kejt Midlton
foto: EPA/PAUL MILLER

Izvinjenje je potpisala inicijalnom svog imena čime je jasno stavila do znanja da je izvinjenje došlo samo sa njene strrane.

Eden je nedavno za Palace Confidential istakao da nije u redu što službenici Palate nisu preuzeli odgovornost i oštro je kritikovao nedžentlmenski potez princa Vilijama.

Dobro plaćeni komunikacijski stručnjaci poznatog para odgovorni su za fotografije koje izdaje Kensingtonska palata, odgovoran je onaj ko drži kameru, trebalo je da peuzmu krivicu, smatra Ričard Eden.

Zašto su dozvolili da Kejt Mildton kaže - JA SAM KRIVA?

Sekretarka za komunikacije Kejt Midlton i princa Vilijama Li Tompson koja je za tu funkciju imenovana uz veliku pompu 2022. godine, trebalo bi da bude stručnjak za odnose sa javnošću. Zašto je Li koja je ranije radila za američku televizijsku grupu NBC, dopustila da Kejt kaže "ja sam kriva", umesto da objavi saopštenje iz Kensingtonske palate?

Čini mi se da ono i drugi viši službenice više žele da izbegnu srozavanje vlastitog ugleda a ne da zaštite buduću kraljicu dok se oporavlja od teške operacije.

Čak i ako se prihvati da je Kejt Midlton promenila fotografiju, kada ju je predala svojim službenicima, koji su je bez sumnje podsticali da objavi tu sliku, trebalo je da je fotografiju pažljivo analiziraju.

Taj logičan zaključak i logučna sumnja spadaju u red centralnih detalja čitavog skanala zbog fijasko slike.

Zašto je dozvoljeno da se slika objavi?

"Na svojoj visokoj poziciji Tompson zna da su medijske organizacije sve više zabrinute zbog digitalne manipulacije slikama. Britanske novine neće objavljivati fotografije koje su izmenjene na ovaj način", kaže Eden.

Zašto nisu ovo pitali Kejt Midlton?

Pitanja koje je trebalo postaviit Kejt Midlton pre objave slike glase: "Da li ste nešto menjali na slici? ", "Da li ste sigurni da ne želite da nosute burmu, s obzirom na smešna nagađanja na internetu?". Možda su ta pitanja i postavljena što dodatno pojačava čuđenje zašto je onda fotografija podeljena sa javnosti.

Eden se pita i sledeće: zašto poznati par ima tako snažan instinkt da zaštiti svoje osoblje od javnih kritika?

"Ketrin je sa tipičnom velikodušnošću i dobrotom, prihvatila punu odgovornost", nastavlja on da podržava princezu od Velsa.

Tragičan događaj koji je mogao da inicira sve

Kejt Midlton
foto: EPA-EFE/AARON CHOWN / POOL

"Rečeno mi je da nju i Vilijama još "progoni" tragična smrt medicinske sestre u bolnici u kojoj se Ketrin lečila 2012. Džasinta Saldanha koja je radila u bolnici kralja Edwarda VII u Londonu, a koja je oduzela sebi život tri nekoliko dana nakon što je nasela na šalu dvojice australijskih radijskih didžejeva koji su se pretvarali da su kraljica Elizabeta i Čarls kako bi saznali informacije. Preusmerila je poziv koleginici koja je čuvala Ketrin.

Saldanha, koja je bila iz Indije, ostavila je tri rukom pisane poruke, u jednoj je radio stanicu okrivila za svoju smrti.

U imejlu je svojoj kolegici napisala: "Za sve sam ja kriva i osećam se jako loše zbog ovoga u šta sam vas uplela. Molim vas, prihvatite moje izvinjenje", piše Daily mail.

Princ Vilijam je nakon toga napisao dirljivo pismo njenoj porodici u kojem je rekao: "Džasinta i njene kolege su izuzetno dobro brinuli o nama i jako mi je žao što se neko ko je toliko brinuo za druge našao u tako očajnoj situaciji".

Prijatelji Vilijama i Kejt rekli su da je poznati par smrt Džasinte jako uznemirila. Tragedija je učinila par još odlučnijim da nito ko radi za njih ne sme da bude javno ponižen.

"Nadam se da će se Vilijam pobrinuti da angažuje službenike koji su voljni da postavljaju teška pitanja i daju nepoželjne savete. U palati ne bi trebalo da bude mesta za one koji ih bespogovorno slušaju".

Bonus video:

10:13

NIJE SAMO HALJINA KEJT MIDLTON NA VIMBLDONU KOJU JE KREIRALA SRPSKA DIZAJNERKA OČARALA SVE Imamo još jedan modni uspeh u svetu!

(Espreso/ Daily mail /Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.