ZELENSKI NEMA STRPLJENJA! Hitno se OGLASIO, situacija je JAKO OZBILJNA!
Vladimir Zelenski, Foto: Facebook

pomoć

ZELENSKI NEMA STRPLJENJA! Hitno se OGLASIO, situacija je JAKO OZBILJNA!

Iscrpljena dvogodišnjom ruskom invazijom, Ukrajina se bori na frontu protiv ruske vojske koja je nadmašuje po broju vojnika, oružja i municije

Objavljeno: 19:39h

Brza odluka američkog Kongresa o deblokiranju finansijske pomoći Ukrajini od "kritične je važnosti", izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, čijoj vojsci ozbiljno nedostaje municija protiv ruskih snaga.

"Za nas je od ključne važnosti da Kongres brzo završi sve neophodne procedure i donese konačnu odluku" o paketu od 60 milijardi dolara, koji je mesecima blokiran zbog neslaganja između demokrata i republikanaca, rekao je Zelenski tokom sastanka sa senatorom Lindsijem Grejemom (Lindsey Graham), saopštilo je ukrajinsko predsedništvo.

Kongres
Kongresfoto: EPA/ERIK S. LESSER

Administracija Džozefa Bajdenaje mesecima tražila novi paket pomoći Kijevu koji uključuje 60 milijardi dolara vojne i ekonomske pomoći. Senat ga je odobrio demokratskom većinom, ali je i dalje blokiran u Predstavničkom domu Kongresa.

Njegovo usvajanje ne odobravaju republikanci bliski Donaldu Trampu (Trump), koji odbijaju da razmatraju tekst zbog spora o drugom pitanju, imigraciji.

Iscrpljena dvogodišnjom ruskom invazijom, Ukrajina se bori na frontu protiv ruske vojske koja je nadmašuje po broju vojnika, oružja i municije.

Volodimir Zeelenski
Volodimir Zeelenskifoto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

Ruske snage su poslednjih nedelja napredovale u nekoliko sektora fronta na istoku Ukrajine.

Bonus video:

07:04

PREDSEDNIK VUČIĆ NA SAMITU UKRAJINA-JUGOISTOČNA EVROPA: Naporan dan pred nama, čekaju nas važne teme! Dočekali ga Rama i Zelenski

(Espreso/Beta/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.