"DA BIH JE POLJUBIO, PRVO JE MORAM UBITI": Lišio ih života da bi video kakav je OSEĆAJ, a ono što je radio TELIMA..
Ed Kemper, Foto: Printscreen/Youtube/ThomasFlights

Serijski ubica

"DA BIH JE POLJUBIO, PRVO JE MORAM UBITI": Lišio ih života da bi video kakav je OSEĆAJ, a ono što je radio TELIMA..

Serijski ubica koji je pomagao FBI u razumevanju njihovih poriva

Objavljeno:

Edmund "Ed" Kemper je serijski ubica, koji je ubijao na području Kalifornije u periodu 1964-1973. Bio je poznat i po nadimku Co-Ed, jer je ubijao devojke u studentskom dobu.

Bio je izuzetno visok i krupan čovek, sa velikim IQ, koji je navodno iznosio oko 145, ali i manipulativne prirode, što se kasnije i pokazalo. Osim njegove visine, koja je bila 2 metra, izgledao je kao sasvim običan čovek. Međutim, ovaj "obični čovek" kakvog možemo sresti svakodnevno, bio je odgovoran za smrt najmanje šest devojaka, ali i svoje mame, babe i dede. Njegova serija ubistva počinje kad je bio samo 15ogodišnjak. Tada je usmrtio svoju babu i dedu, a kada su ga pitali zašto je to uradio objasnio je da je želeo da vidi kakav je osećaj. Ovo se dogodilo 1964, a sve do 21. godine bio je u zatvoru.

Ed Kemper snimci
Ed Kemper snimcifoto: Printscreen/Youtube/ThomasFlights

Njegova serija ubistava je počela sa babom i dedom, ali se nastavila već po njegovom izlasku iz zatvora, kada je u periodu od 1972 i 1973 ubio 8 mladih devojaka. Pokupio bi studentkinje koje su stopirale i odveo ih u izolovana područja gde bi ih pucao, ubadao, gušio ili davio. Nakon toga bi im odsekao glave, koju bi sodomizovao, a često je praktikovao i nekrofiliju. O tome zašto je sekao glave, Ed Kemper je rekao:

Maštanje o putovanju glavom bile su pomalo kao trofej. Znate, glava je tamo gde je sve, mozak, oči, usta. To je osoba. Sećam se da su mi kao klincu govorili, odsečeš glavu i telo umire.Telo je ništa posle odsecanja glave... pa to nije baš tačno, ostalo je mnogo u telu devojčice bez glave."

Njegov komplikovan odnos sa majkom se i vodi kao nešto što je možda uticalo na njegovo sociopatsko ponašanje, a neki psiholozi ga smatraju ključnim faktorom za njegovo odrastanje u serijskog ubicu. Od ranog detinjstva pokazivao je zanke psihopatije, ubijao je i zlostavljao životinje. Kada su ga pitali „Zašto nisi poljubio vaspitačicu u znak zahvalnosti?“, on je odgovorio: „Da bih je poljubio, prvo je moram ubiti.“

Njegovo hapšenje se desilo nakon što je ubio svoju majku i njenu prijateljicu. Nakon što ih je ubio, pozvao je policiju i priznao poslednje ubistvo i rekao gde se nalazi.Nakon hapšenja priznao je i ubistvo šest devojaka.

Inspiracija za jednog od najgorih serijskih ubica u filmovima i romanima

Ed Kemper je jedan od ljudi koji su inspirisali lik Bufalo Bila u filmu i romanu "Kad Jaganjci Utihnu". Naime, kad su pisali lika, istraživali su serijske ubice i njihov um, a Ed Kemper je bio jedna od glavnih inspiracija.

Sarađivanje sa policijom?

Ovaj serijski ubica nakon dobijanja sedam doživotnih kazni, pokazao se kao velika pomoć policiji. Ovi razgovori su dosta pomogli kriminološkim i psihološkim studijima o tome kako razmišljaju ubice.

Vremenom mu je dijagnostikovana paranoidna šizofrenija, koja je pomogla da razumeju, ali nikako ne i opravada njegove postupke.

Ed Kemper u seriji Mindhunter
Ed Kemper u seriji Mindhunterfoto: Printscreen/Youtube/ThomasFlights

Pomagao je policiji u osvetljavanju zločina drugih ubica i kriminalaca, ali i davao korisne činejnice o psihologiji serijskih ubica. O ovome se i radi popularna serija "Mindhunter" u kojoj se pojavljuje i Ed Kemper, pored ostalih serijskih ubica.

Bonus video:

05:51

DEČAK UBICA JAGANCA JE POKAZAO, VREME JE DA UVEDEMO PRIMER IZ RUSIJE! Kriminolog: Ako se smanji starosna granica, BIĆE KAŽNJEN?

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.