PUMA UBILA MOMKA (21) , A NJEGOVOG BRATA ISKASAPILA! Prvi smrtonosni napad NAKON 2 DECENIJE
Tajlen Burks, Foto: Printscreeen/ FACEBOOK/EL DORADO SHERIFF OFFICE

žrtva

PUMA UBILA MOMKA (21) , A NJEGOVOG BRATA ISKASAPILA! Prvi smrtonosni napad NAKON 2 DECENIJE

Tejlen Bruks (21) preminuo je nakon što ga je u subotu napala puma

Objavljeno:

Dvadesetjednogodišnji Tejlen Bruks preminuo je nakon što ga je u Kaliforniji napala puma. Prema kancelariji šerifa okruga El Dorado, sa njim je tada bio i njegov brat Vajat Bruks (21) koji je završio sa povredama i sada se oporavlja.

"Ova dva mladića, bila su bliska kao što to samo braća mogu da budu, živeli su punim plućima i uživali u prirodi", navodi se u saopštenju porodice.

Članovi porodice su uputili zahvalnost svim onima koji su im u proteklih nekoliko dana pružili podršku.

"Svi smo potreseni zbog tragičnog gubitka Tejlena, ali smo zahvalni što je Vajat još uvek sa nama, svesni smo da je ishod mogao biti još gore", dodaje se u saopštenju.

Braća su tražila rogove jelena u udaljenom delu Džordžtauna, u Kaliforniji, kada ih je napala puma, zaštićena vrsta prema zakonu ove savezne američke države.

Ovo je prvi smrtonosni napad pume u poslednje dve decenije.

Tejlenu nije bilo pomoći

Prema saopštenju iz šerifove kancelarije, Vajat je odmah kada su napadnuti pozvao broj za hitne slučajeve, 911, kako bi prijavo šta se desilo. Tinejdžer je dodao i da je tokom napada bio odvojen od svog brata.

Nadležni su na mesto tragedije stigli 20 minuta posle poziva. Odmah su pružili potrebnu pomoć osamnaestogodišnjaku, koji je imao ozbiljne povrede na licu i krenuli u potragu za njegovim bratom.

"Nakon što je potraga počela, ubrzo su pronašli momka kako leži na zemlji, a pored njega je bila puma u skupljenom položaju", rekao je portparol kancelarije šerifa Kajl Parker, prenosi Dejli Mejl.

Tajlen Bruks
Tajlen Bruksfoto: Printscreeen/ FACEBOOK/EL DORADO SHERIFF OFFICE

Policija je saopštila da je Tejlenovo beživotno telo puma povukla na drugu lokaciju, dok je njegov brat tražio pomoć. Pre nego što su otkrili da je dečko već bio mrtav, policajci su pucali kako bi oterali životinju.

Čuvari i lovci iz Odeljenja za ribarstvo i divlje životinje Kalifornije su ubrzo uhvatile zver i uspavali je u blizini mesta gde se dogodio napad, saopštila je kancelarija šerifa.

"Puma je poslata u forenzičku laboratoriju kako bi putem DNK dobili informacije i njegno opšte zdravstveno stanje", navode iz kancelarija.

Poslednji smrtni slučaj zabeležen pre 20 godina

Napadi pume su izuzetno retki u Kaliforniji, a poslednji smrtni slučaj u državi zabeležen je 2004. godine. Od 1890. godine, u sličnim napadima bilo je manje od 50 potvrđenih, od kojih je samo šest završilo tragično.

Poslednji put kada je puma ubila nekoga u području okruga El Dorado bilo je 1994. godine. Tada je pronađeno unakažen telo maratonke Barbare Šoner na izolovanim stazama u Auburn Lake području.

Bonus video:

03:13

RADIKALNI ISLAMISTI I OPASNI TERORISTI: Šta je ISIS-K, grupa koja je preuzela odgovornost za napad u Moskvi?

(Espreso/Mondo/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.