ISPLIVALA FOTKA ZAMENIKA SERGEJA ŠOJGUJA SA FATALOM LEPOTICOM: Nema SRBINA KOJI NIJE LUD ZA NJOM (FOTO)
Timur Ivanov, Foto: Ilya Pitalev / Sputnik / Profimedia

ŠTA KAŽETE NA OVO?

ISPLIVALA FOTKA ZAMENIKA SERGEJA ŠOJGUJA SA FATALOM LEPOTICOM: Nema SRBINA KOJI NIJE LUD ZA NJOM (FOTO)

U Ministarstvu odbrane bio je zadužen za nadzor izgradnje i remonta resornih objekata, kao i za upravljanje imovinom Ministarstva

Objavljeno: 11:22h

Basmanski sud u Moskvi naložio je pritvor za zamenika ruskog ministra odbrane Timura Ivanova do 23. juna zbog optužbi za primanje mita prilikom zaključivanja ugovora za Ministarstvo odbrane.

Ovo je saopštila pres-služba Suda za Interfaks. U istom saopštenju se navodi da je još jedna osoba, Sergej Borodin, poznanik Ivanova optužen i pritvoren zbog istog slučaja korupcije.

Obojica su optužena za primanje mita u izuzetno velikom iznosu. Ivanov je uhapšen u utorak uveče. Analitičari ističu da ovaj slučaj korupcije unutar Ministarstva odbrane može imati značajne političke posledice prilikom formiranja nove ruske vlade.

Politikolog Marat Baširov izjavljuje da ovaj slučaj neće proći neprimećeno i da će biti veliki, ali i zatvoren.

Ivanov je već bio kritikovan zbog putovanja njegove supruge u zemlje NATO-a tokom specijalne vojne operacije. Njegova supruga se čak pojavila na jednom od događaja u luksuznom letovalištu Kurševel, dok se njihova deca, kako prenose ruski mediji, nalaze u Engleskoj i Francuskoj.

Takođe, pojavila se i fotografija Ivanova i njegove sa poznatom italijanskom glumicom Monikom Beluči, koja je verovatno nastala u oktobru 2011. godine, kada je ona bila na ceremoniji ponovnog otvaranja Boljšoj teatra.

Ivanov je, kako podsećaju ruski mediji, bio u sukobu sa pokojnim Evgenijem Prigožinom, koji ga je optužio za proneveru. Prema podacima iz 2019. godine, Ivanov se nalazio na vrhu Forbsove liste najbogatijih bezbednosnih zvaničnika u Rusiji.

Mediji spekulišu da bi Ivanov mogao biti osuđen na 15 godina zatvora, a na društvenim mrežama pojavili su se snimci njegovog hapšenja i njega koji u pritvoru.

U Ministarstvu odbrane bio je zadužen za nadzor izgradnje i remonta resornih objekata, kao i za upravljanje imovinom Ministarstva. Prema optužbama suda, Ivanov je sarađivao sa Borodinom i drugim licima u primanju mita prilikom zaključivanja ugovora za Ministarstvo odbrane.

Bonus video:

08:23

OTVORENA JE PANDORINA KUTIJA KADA JE RUSIJA IZBAČENA IZ SAVETA EVROPE! Marinković tvrdi: Sada se krše sva pravila

(Espreso/ 24 sedam/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.