ŠTA DO SADA ZNAMO O NEOPISIVOJ TRAGEDIJI U ALBANIJI? Majka sa decom skočila u smrt, a reči njene sestre lede krv
Alma Azari, Foto: Stefan Stojanović, printscreen/facebook/Alma Bushati Arrazi

TUGA DO NEBA

ŠTA DO SADA ZNAMO O NEOPISIVOJ TRAGEDIJI U ALBANIJI? Majka sa decom skočila u smrt, a reči njene sestre lede krv

Sumnja se da se Alma zajedno sa troje dece bacila u reku Bojanu kako bi pobegla od muža nasilnika

Objavljeno:

Čitava Albanija je zanemela od tuge i bola nakon neopisive tragedije u kojoj su majka i njeno troje dece izgubili živote, a niko ne može da nađe reči koje bi opisale teskobu koja se usidrila u srca ljudi.

Naime, Alma Arazi je zajedno sa dve ćerke i sinom nestala 2. maja, a njen suprug Ergis je nestanak sutradan prijavio policiji. Sva tri tela su pronađena u hladnoj reci Bojani, a Ergis je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje samoubistva.

Telo majke i četvorogodišnjeg sina je pronađeno juče, dok je preključe pronađeno telo njene osmogodišnje ćerke. Beživotno telo starije devojčice (9) pronađeno je još u subotu.

Ergis je juče saslušan u sudu u Skadru, a tom prilikom mu je određen pritvor bez vremenskog ograničenja. U sudnici se pojavio u teškom psihičkom stanju, a od suda je tražio da ga puste na slobodu.

Njemu se na teret se stavljaju dva krivična dela - nasilje u porodici i podstrekivanje na samoubistvo.

Alma je danas sahranjena u Draču pored svoje majke, dok će mališani na večni počinak biti ispraćeni u Skadru.

Alma Arazi sa decom sa kojom je skočila u reku Bojanu
Alma Arazi sa decom sa kojom je skočila u reku Bojanu foto: Printscreen/Facebook/AlmaBushatiArrazi

Šta do sada znamo o slučaju?

Sumnja se da se Alma zajedno sa troje dece bacila u reku Bojanu kako bi pobegla od muža nasilnika. Navodno je Ergis imao aferu i pokušavao je da je otera zbog kuće, zbog čega se ona odlučila na samoubistvo.

Albanski mediju su preneli da je Alma, pre nego što je sa mališanima skočila u reku Bojanu u Skadru, poslednji put viđena u kafiću. Ona se prema navodima našla sa jetrvom, koja je izjavila da ništa nije slutilo na tragediju i da nije ni sumnjala da će da se ubiti.

Nakon što je pronađeno telo mlađe devojčice, klupko misterije je počelo da se odvija, a otkriveni su detalji koji lede krv u žilama.

Kako je albanski Top Čenel preneo, pozivajući se na članove Almine porodice, ona je od razvoda odustala jer joj se suprug zakleo da će prekinuti vanbračnu aferu koju je imao. Alma je navodno u januaru otišla u Italiju kako bi zaradila za izgradnju kuće za život sa decom. Međutim, prema navodima, Ergis ju je stalno zvao i molio da se vrati, a jednom prilikom se zakleo na očevom gorbu da će prekinuti tu vezu koju je navodno imao.

Alma je starija od Ergisa devet godina, a upoznali su se preko rođaka nakon venčanja i emigrirali u Nemačku gde su dobili dve ćerke. Kako se navodi, prekretnica je bio povratak u Albaniju.

Ergis je navodno prethodne tri godine imao afere sa drugim ženama, a Alma mu se vratila mesec dana nakon odlaska samo zbog zakletve koju joj je dao.

Ispovest ribara koji je pronašao telo jedne od Alminih ćerki

Telo devetogodišnje devojčice je uočio ribar Safet Hasani u subotu uveče, a za medije je ispričao detalje tog stravičnog trenutka.

Safet je rekao da je krenuo na pecanje kada je uočio nešto čudno u vodi.

"Pecao sam i ugledao nešto na oko metar dubine. Nisam bio siguran šta je, da li je lutka ili čovek. Uključio sam baterijsku lampu na telefonu i gledao nekih deset minuta, a onda sam pozvao policiju", rekao je Safet za Euronews Albania.

Policija je ubrzo stigla na lice mesta i izvukla telo iz vode, a tom prilikom je potvrđeno da je reč o detetu.

"To je bilo oko 21 sat, ja sam posle nekih 15 minuta tek pozvao policiju jer nisam znao šta je to u vodi", ispričao je potreseni Safet za medije.

Ko je Ergis Azari?

Ergisu Arazu je sud u Albaniji juče odredio pritvor bez vremenskog ograničenja, a optužen je za nasilje u porodici i podstrekivanje na samoubistvo svoje supruge i dece.

Ispostavilo se da je on od ranije poznat policiji zbog trgovine narkoticima dok ga je navodno majka jednog mladića, koji je ubijen pre tri godine, javno optužila da stoji iza likvidacije njenog sina.

Albanski mediji su preneli da je na saznanje za pronalazak tela svoje starije ćerke reagovao hladno i da je na saslušanju negirao nasilje nad decom i ženom. Za svoju suprugu je navodno rekao da je "mentalno bolesna" i da koristi lekove za depresiju.

Njegova porodica je navela da on nikada ne bi naškodio deci.

- Obožavao je decu. Nikada im ne bi naškodio. Radio je ceo dan u mobilnoj telefoniji da ih pošalje u privatnu školu - navela je njegova porodica za Top kanal.

Ergis Arazi sa ćerkom
Ergis Arazi sa ćerkom foto: Printscreen/Društvene mreže

Ispovest Ergisovog brata:

Edison Arazi, brat optuženog za samoubistvo koje je izvršila njegova supruga Alma sa svoje troje dece, svedočio je da nije znao za sukobe u porodici svog brata.

On je rekao da se Alma već duže vreme lečila lekovima za stres i depresiju i dodao je da njegov brat Ergis nije vršio psihičko, a ni fizičko nasilje nad njom i decom.

"To je veoma ozbiljan događaj koji se desio u našoj porodici, jer druga dva tela još nisu pronađena, a dvoje je mrtvih. Želim da razjasnim da mog brata poznaje ceo Skadar jer je radio u prodavnici telefona. Nije tačno da je brat vršio psihičko ili fizičko nasilje nad našom snajom. Posle tragedije kupili smo četiri kovčega i ispratićemo snaju i decu na večni počinak. Bila je naša nevesta i voleli smo je i poštovali. Što se tiče incidenata, nije tačno da ju je brat zlostavljao" - rekao je Edison.

"Tužilaštvo nam je dalo dozvolu da brat dođe na sahranu, a policija mu nije dozvolila. Želim da apelujem na sve da ne žure i da nam daju vremena da istina o događaju izađe na videlo. Brat i njegova supruga su se odlično slagali i nisu imali problema kako sada svi govore. Želim da brat dođe kući i da sahranimo i drugu devojčicu čije telo je danas pronađeno."

"Činjenice su svuda, moj brat nije nasilnik i to svi znaju. Živeli smo zajedno u kući i da je bar jednom bilo nasilja ja bih ga osudio ili bi pokucao na vrata nekog udruženja ili našao neko rešenje. O svemu smo obavestili porodicu naše snaje, od prvog trenutka do sada. Danas nisu bili na sahrani, ali znamo da je njihova muka velika kao i naša i mi ih poštujemo" - dodao je on.

Edison Arazi
Edison Arazifoto: Printscreen/Facebook/Edison Arazi

Kako je brat osumnjičenog za samoubistvo Alme i troje dece rekao njihova snaja se dugo lečila lekovima za stres i depresiju.

"Snaja je dugo lečena lekovima za stres i depresiju. Događaj je veoma ozbiljan i mi smo veoma potreseni. I sam sam izašao iz zatvora pre tri dana. Proveo sam četiri godine u zatvoru i još ne znam šta sam uradio jer sam osuđen za posedovanje kanabisa, što nije tačno" - rekao je.

Govoreći o sumnjama na preljubu, on je naveo da nije znao da njegov brat vara suprugu, ali prema njegovim rečima, "čak i da je imao 20 veza, postupak njegove snaje ne može da se opravda".

"Ne znam da je moj brat imao drugu vezu, ali ako je imao i 20 veza, taj postupak nikada nije opravdan jer je to ozbiljan događaj. Nisam siguran da li ju je varao" - zaključio je.

Ispovest Almine sestre:

Sestra Alme Arazi, koja je sa troje dece skočila u Bojanu, je u bolnoj ispovesti otkrila kako je izgledao njen brak sa Ergisom. Genta je rekla da su Ergis i Alma bili u lošim odnosima zbog njene ljubomore jer ju je stalno varao, a navode da je njena sestra bila u depresiji je okarakterisala kao klevetu.

"Moja sestra je uvek imala problem sa mužem zbog ljubomore. U početku su bili srećni, ali je ta sreća prekinuta kada je počeo da je vara. Alma je od kuće otišla najmanje osam puta i uvek je dolazila kod mene. Almina svekrva mi je rekla da je ona kriva jer mu je proveravala telefon i da je njega to ljutilo", rekla je Almina sestra.

Almina sestra je nakon toga otkrila do sada nepoznate detalje iz njihovog života.

"Vređao ju je, pljunuo joj je u lice. Sve slike imam u telefonu. Moja sestra mi je rekla da ih sačuvam. Imam i njegove fotografije sa tom devojkom u autu", rekla je ona.

Almina sestra je zatim ispričala i da deci nije donosio hranu.

"Sestra mi je pričala da su se snalazili sa onim što imaju u stanu. Za to vreme on je sa devojkama ručao i večerao po kafanama", ispričala je ona.

Ona kaže da su laži da je njena sestra pila lekove protiv depresije.

"To su laži, moja sestra je bila divna žena i savršena majka. Svakodnevno je brinula o deci. Da je bila mentalno nestabilna, ne bi brinula o njima. Poštovali su je svi u komšiluku", rekla je ona.

Njena sestričina je sahranjena, a Genta kaže da nije prisustvovala sahrani.

"Moju sestru ćemo sahraniti u Draču. Da on nije bio sa tom devojkom moja sestra i nejna deca bi bili živi. Nisam bila na sestričinoj sahrani. Nisam u kontaktu sa njihovom porodicom, nisma ni bila pozvana na sahranu", rekla je ona u suzama.

Alma sa ćerkicama
Alma sa ćerkicama foto: Printscreen/Facebook/Alma Bushati Arrazi

Ona je takođe izjavila i da joj je suprug njene preminule sestre pretio dok su išli da prijave nestanak nje i dece.

"Imam činjenice da ju je vređao, pljunuo joj u lice i nazivao je smećem, imam svaku fotografiju svoje sestre koju mi je poslala i rekla mi da ih sačuvam na mom telefonu. Imam slike zeta sa devojkom. Imam video snimak njega u autu sa devojkom. Pokazala sam mu to i čak mi je pretio", rekla je Almina sestra.

Ona kaže da je 2. maja želela da prijavi nestanak svoje sestre, ali ju je Ergis zaustavio.

"Rekla sam mu da ću ga prijaviti, ali mi je zabranio i pretio mi. Uporno sam insistirala da ću zajedno sa svojim sinom otići u Skadar i podneti tužbu jer sam počela da sumnjam da nešto nije u redu. Sumnjala sam, jer mi sestra nije odgovarala na telefon. Insistirala sam na prijavi i on je bio prisiljen da dođe. Kad sam tamo došla, pretio mi je u policiji, rekao mi je "da li te tvoj život boli? Ako te boli život, šta god da imaš na telefonu, ne pokazuj".

Bonus video:

00:09

Ubistvo i samoubistvo u Kaluđerici

(Espreso/ T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.