VULKAN JELOUSTOUN PRETI DA ERUPTIRA! Ako se to desi zavladaće ledeno doba! (VIDEO)
Foto: Fonetap

nek` nam je sa srećom

VULKAN JELOUSTOUN PRETI DA ERUPTIRA! Ako se to desi zavladaće ledeno doba! (VIDEO)

Naučnici su pronašli 11.000 kubnih milja magme u podzemnim rezervoarima koja čeka da poleti u atmosferu

Objavljeno:

Jeloustoun super vulkan u Vajomingu je bio uspavan 70.000 godina sa malim šansama za erupciju - do sad. Naučnici su sada pronašli 11.000 kubnih milja magme koja čeka u podzemnim rezervoarima koji deluju kao "sunđer" i koji su spremni da grunu u atmosferu.

PUTINOV KOMENTAR NA TRAMPA: U Moskvi samo što nije pao sneg i svalićemo to njemu! Ako se to desi moglo bi da blokira sunčevu svetlost i izazove nuklearnu zimu ili čak mini ledeno doba. Sprovođenjem niza numeričkih simulacije ovog procesa, stručnjaci su otkrili da su ovi veliki rezervoari od ključnog značaja za stvaranje najveće erupcije vulkana na Zemlji.

Erupcija vulkana Ejafjadlajekidl na Islandu 2010. je gotovo potpuno obustavila avio-saobraćaj širom Evrope - što je najveći prekid avio-saobraćaja od Drugog svetskog rata. Stub dima i pepela dostigao je visinu od 11km, i stigao do Rusije.

Ekološka skulptura: Francuska postavila prvo e-Drvo u Evropi! (VIDEO) Ipak, zabrinjava podatak po kome Jelouston eruptira svakih dva miliona godina, a poslednja erupcija se desila pre 1,2 miliona i 640.000 godina, što znači da nas još jedna može zadesiti svakg trenutka.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.