AMERIČKA SEKSI VODITELJKA PROBALA DA ISPROVOCIRA PUTINA: Jednom rečju zapušio joj je usta!
Foto: prtsc/yotube

us vs. ussr

AMERIČKA SEKSI VODITELJKA PROBALA DA ISPROVOCIRA PUTINA: Jednom rečju zapušio joj je usta!

Voditeljka je sedam puta pitala Putina u vezi s jednom temom

Objavljeno: 11:53h

Televizijska voditeljka En-Bi-Si njuza Megan Keli, koja je bila moderator plenarnog zasedanja Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma, pokušala je da "raščisti priču" o mitskim ruskim hakerima koji su navodno uticali na izbore za predsednika SAD prošle jeseni.

Ona je sedam puta pitala predsednika Rusije Vladimira Putina u vezi s ovom temom, formulišući pitanja na razne načine. Ruski lider je izdržao "napade" 46-godišnje Amerikanke.

Kelijevu je prvo zanimalo Putinovo mišljenje o izveštajima američkih specijalnih službi iz kojih sledi da je Moskva učestvovala u sajber-napadima koji su uticali na pobedu republikanca Donalda Trampa na predsedničkim izborima.

- A da li ste vi čitali ove izveštaje? - interesovalo je ruskog predsednika, na šta je cela sala reagovala smehom.

foto: prtsc

Zgodna plavuša je odgovorila da je čitala "javnu verziju". Ruski predsednik je na to optužbe na račun Moskve uporedio sa scenom s dugmićima i jaknom iz poznatog sovjetskog filma iz 1974. godine „Ljudi i manekeni“ u kojoj igra glumac Arkadij Rajkin. Putin je konstatovao da "javna verzija" izveštaja, zapravo, nema sadržaj.

On je naglasio da u tim izveštajima nema ničeg konkretnog, da nema predmeta analize. Putin je još jednom pitao Kelijevu da li je čitala dokumente, a na njeno osmehivanje i ćutanje odgovorio je: "Znači da niste čitali. A ja sam čitao. Čitao sam te izveštaje. U njima nema ničeg konkretnog, samo pretpostavke i zaključci na osnovu ovih pretpostavki", rekao je on. "Kako su govorili na jednom mestu na kojem sam radio: ’adrese, pojavljivanja, prezimena dajte’. Gde je sve to?", zapitao se Putin.

Kada je Kelijeva ponovo saopštila da postoje dokazi o umešanosti Rusije u sajber - napade i nekakvi otisci koje su zagonetni hakeri ostavili ne zna se na čemu, predsednik joj je objasnio da je uz pomoć savremenih tehnologija moguće optužiti za hakerske napade čak i trogodišnju kćerku moderatora diskusije. „Otisci kopita, rogova? Kakvi otisci? Prekinite“, rekao je Putin.

foto: prtsc

Putina pitali šta misli o svađi oko NATO, usledio je oštar odgovor Amerikanku, međutim, ni to nije umirilo. Ona je pitala indijskog premijera Narendru Modija, koji je sedeo pored ruskog predsednika, da li veruje u to da se Rusija ne meša u unutrašnju politiku drugih zemalja.

Putin joj je savetovao da to pitanje postavi predsedniku Moldavije Igoru Dodonu (koji je sedeo nešto dalje), što je ponovo izazvalo smeh u sali. Indijski premijer Modi je uz osmeh rekao da ne misli da se Moskva meša u poslove drugih država.

Nezaustavljiva Keli je odlučila da priđe s druge strane, podsetivši na temu koja je u ovom trenutku omiljena u Vašingtonu – na susret ruskog ambasadora Sergeja Kisljaka sa članovima Trampovog tima, na kojima je, navodno, bilo reči o ukidanju sankcija Rusiji.

- To je, jednostavno, nekakva histerija i nikako je ne možete prekinuti! Treba vam dati tableticu nekakvu, šta li?! Ima li neko tableticu? Dajte tableticu! Istina, časna reč. Moj odgovor je – ne! Nikakvih dogovora nije bilo, nisu čak ni stigli da započnu bilo kakve razgovore. Ambasador se s nekim sastao! A šta je posao ambasadora? To je njegov posao, za to prima novac. On mora da se sastaje, da razgovara o aktuelnim pitanjima, da se dogovara. Šta on tamo treba da radi? Da ide u kojekakve institucije, a da ga potom zbog tih poseta isteruju s posla? Vi ste tamo sasvim poludeli, ili šta? To je diplomatska služba", odgovorio je Putin.

foto: prtsc

Zaokružujući temu ko se kome više meša u unutrašnji život, ruski lider je izneo zaključak o temi samoj po sebi.

- To je sistematsko, i to višegodišnje, grubo, apsolutno neprikriveno, čak i na nivou diplomatskog resora, mešanje direktno u našu unutrašnju politiku. Pogledajte šta vaše kolege kod nas rade: oni su se jednostavno zarili u našu unutrašnju politiku, na glavu su nam seli, spustili noge i žvaću žvaku. Završavajte! - zamolio je Putin.

Nakon ovog monologa moderatorka je prešla na druge teme.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.