Australijsko selo odbija da promeni ime zbog džihadista! (FOTO) (VIDEO)

kad deliš ime sa teroristima

Australijsko selo odbija da promeni ime zbog džihadista! (FOTO) (VIDEO)

- Mi smo ponosni na naše ime, a ako popustite i menjate se zbog terorista, znači da su oni već pobedili - tvrde žitelji sela Isis na najmanjem kontinentu
Objavljeno:

Daleko od ratne zone, Sirije i Avganistane, nalazi se malo selo u Australiji sa oko 6.000 stanovnika. Jedina nevolja ovog naselja je što se zove Isis i svoje ime deli sa terorističkom organizacijom. Kako kažu starosedeoci, oni odbijaju da promene svoje dugogodišnje ime. Šta je starije: dolari ili terorizam? (FOTO) Naselje je osnovano 1887. godine a ime je dobilo po reci Isis, koja je navodnjavala jugo-zapadnu oblast, a ime su joj dali evropski doseljenici po reci u Engleskoj.

Printscreen/RT
- Čim krenete da popuštate i da se menjate zbog tih samoproklamovanih terorista, oni pobeđuju, a to je i cilj njihove igre - rekao je bivši gradonačelnik Bil Trevor. Poslednje su im tražili da promene naziv fudbalskog kluba "Isis Devils" zbog mešanja sa terorističkom organizacijom, ali su meštani jasno rekli da neće odstupiti. - Naša zajednica je ponosna na ime i na to šta ono predstavlja nama. Mnoge ugledne porodice potiču odavde, a ako odem na Bliski Istok neću reći da sam iz Isis - dodao je bivši gradonačelnik.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.