NEVEROVATNO OTKRIĆE KOJE JE ŠOKIRALO SVET: Lokalne britanske novine znale su da će Kenedi biti ubijen pola sata pre ATENTATA!
Foto: Abraham Zapruder/youtube

MI5 i FBI u saradnji

NEVEROVATNO OTKRIĆE KOJE JE ŠOKIRALO SVET: Lokalne britanske novine znale su da će Kenedi biti ubijen pola sata pre ATENTATA!

Lokalni britanski mediji dobili su anonimni poziv vezan za, kako je naglašeno"ogromnoj vesti" u Americi, nešto pre nego što je ubijen predsednik Džon F Kenedi

Objavljeno:

U dokumentu koji datira iz 1963. godine, tačnije 26. novembra piše da je poziv u "Kembridž vesti" zabeležen u 18:05 22. novembra 1963. godine, tačno 25 minuta pre nego što je Kenedi ubijen u Dalasu, Teksas.

Kopija dokumenta puštena je u javnost od strane Nacionalnog arhiva Amerike u julu mesecu, ali to prošlo potpuno neopaženo u medijima.

Kako je naglašeno u ovom dokumentu direktor FBI Dž. Edgar Huver rekao je britanskoj bezbednosnoj agenciji (MI5) da je poziv upućen starijem novinaru lista:

"Osoba koja je pozvala rekla je da novinar treba da pozove Američku Ambasadu u Londonu za neke bitne i važne vesti i prekinuo je vezu", navodi se u dokumentu.

foto: AP

Ono što je interesantno jeste da je prema kalkulaciji službe MI5, poziv upućen 25 minuta pre atentata na predsednika.

"Novinar Kembridž njuza nikada do tada nije primio ni slaičan poziv, a MI5 potvrdio je da da je novinar lojalna i iskrena osoba bez ikakvog dosijea."

U dokumentu se još dodaje da su ovakvi anonimni pozivi širom Britanije bili česti tokom 1962. godine uglavnom vezani za Doktora Vorda - misleći se na doktora Stivena Vorda, jednog od glavnih figura u "Profumo aferi".

Novinari ovog lista kažu da ne znaju ko je primio taj poziv, ali su rekli ponešto o ljudima koji su bili zaposleni tokom 60-ih godina.

Novinarka Ana Sava kaže da je bila šokirana kada je čula za ovu informaciju:

foto: Profimedia

- Nekako mislim da bi to bilo poznato svima i dan danas da je neko primio takav poziv, mi nemamo ništa slično ui našoj arhivi - niko ovde ne zna ime osobe koja je navodno primila poziv - rekla je.

Glavni urednik Kris Eliot rekao je da niko do sada nije uspeo da sazna da li se poziv zaista i dogodio, ali moguće je da je bilo nekih insinuacija tokom 80-ih godina:

- Jedan novinar iz Londona, Majkl Edovs, počeo je da istražuje dokument koji je navodno pronašao, odnosno dobio iz CIA - rekao je Eliot i dodao:

- U tom dokumentu je pomenuto da su "Kembriž vesti" dobile upozorenje da će se nešto strašno dogoditi.Mi ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da se taj poziv dogodio i zašto bi iko pozvao baš ove lokalne novine za tako nešto.

Eliot je rekao i da je novinar koji se bavio ovim slučajem preminuo 1992. godine i da je bio "ubeđen da je u pitanju bila neka vrsta zavere".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.