OVO JE NOVA PUTINOVA ZVER: Zovu ga BELI LABUD, i on je  napravljen da SEJE SMRT iz nebesa! (VIDEO)
Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

trka u naoružanju

OVO JE NOVA PUTINOVA ZVER: Zovu ga BELI LABUD, i on je napravljen da SEJE SMRT iz nebesa! (VIDEO)

Beli Labud je najveći borbeni avion na svetu, sa maksimalnom težinom pri uzletu od 275 tona. Može prevaliti daljinu od 12.000 kilometara baz dosipanja gotiva

Objavljeno:

Novoizgrađeni Tupoljev Tu-160, teški strateški bombarder dugog dometa - prvi od 1992. godine - izašao je iz hangara - Rusija je konačno nastavila sa proizvodnjom ovog najvećeg bombardera na svetu, kojeg NATO naziva Blackjack.

Novi, unapređeni Tu-160, koji je na ruskom nazvan Beli labud, prikazan je u Fabrici aviona Kazan, u četvrtak. Avion je izgrađen od delova koji su bili uskladišteni još u doba SSSR, i utvrđeno je da je fabrika sposobna za nastavak serijske proizvodnje ovog strašnog oružja.

Bobmarder će sada biti testiran na zemlji, pre nego što poleti, 2018. godine. Serijska proizvodnja, koja je stala 1992. godine, nastaviće se pošto avion dokaže da odgovara predviđenim kriterijumima.

Ruska vojska najavila je da će nastaviti sa proizvodnjom Tu-160-ki, a ovo će se dogoditi 2020. godine. Ministarstvo odbrane planira da naruči najmanje 50 mašina. Modernizovani avioni će dobiti nove, poboljšane motore, kao i novu, digitalnu opremu u kabinama. Takođe, svi Tu-160 bombarderi koji su trenutno operativni biće potpuno modernizovani.

Beli Labud je najveći borbeni avion na svetu, sa maksimalnom težinom pri uzletu od 275 tona. Može prevaliti daljinu od 12.000 kilometara baz dosipanja goriva.

Sposoban je za dostizanje brzina iznad 2 maha.

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.