KAO DA SMO NAJGORI NA SVETU: Princ Hari i Obama ISPLJUVALI I SRBIJU I BALKAN!
Barak Obama i Princ Hari, Intervju, Foto: Printscreen / Youtube / Guardian News

auuuu...

KAO DA SMO NAJGORI NA SVETU: Princ Hari i Obama ISPLJUVALI I SRBIJU I BALKAN!

Britanski princ Hari napravio je intervju sa Barakom Obamom za BBC

Objavljeno: 10:09h

Bivši predsednik Amerike očigledno je uplašen da zapadno društvo ne postane "balkansko" društvo, odnosno da društvene mreže treba da promovišu različita gledišta na način koji "ne vodi balkanizaciji (njihovog) zapadnog društva", međutim, u tome se vidi inicijativa zapada da nastavi mešanje u unutrašnje stvari suverenih država sa ciljem da regulišu politiku "malih država".

Obama se nada da će pojedinci shvatiti i izabrati "pravu stranu" i "prave informacije" da se ne bi stvorilo "bure baruta", kako obično svetski lideri i vojni analitičari vole da nazivaju Balkan, iako je SAD sa saveznicima najviše uticala na kreiranje trenutne situacije kako kod nas tako i u svetu.

"Jedna od opasnosti interneta je da ljudi mogu stvoriti potpuno drugačiju realnost. Mogu se učauriti u informacijama koje jačaju njihove trenutne predrasude. Pitanje je na koji način možemo koristiti ovu tehnologiju tako da nam omogući mnoštvo glasova i raznolikost stavova, ali da ne dovede do 'balkanizacije društva", rekao je Obama i dodao kako je to problem kojim treba da se pozabave svetski lideri.

U intervju princu Hariju, koji je bio gost urednik u programu BBC Radija 4, Obama je rekao da se osećao spokojno kad je prošle godine napustio Belu kuću. Svog naslednika Donalda Trampa nije spomenuo imenom, ali nije ga zaboravio.

"Političari moraju biti odgovorni kada nešto objavljuju na internetu, svesni mogućih posledica", rekao je Obama, očito aludirajući na Trampove ispade na Tviteru.

Hari je Obami postavio i nekoliko blic-pitanja, među kojima se našlo i da li više voli da nosi bokserice ili slip gaće.

"Oprostite, ali na ta pitanja ne odgovaram", rekao mu je Obama.

BONUS VIDEO:

Espreso u vožnji helikopterom sa Deda Mrazom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.