OVO JE DEVOJČICA (15) KOJU JE OTEO I UBIO MEHANIČAR MONSTRUM: Svet je u suzama zbog ovog ANĐELA (FOTO)
Ubijena tinejdžerka, Foto: printsceen/facebook

tragično

OVO JE DEVOJČICA (15) KOJU JE OTEO I UBIO MEHANIČAR MONSTRUM: Svet je u suzama zbog ovog ANĐELA (FOTO)

Aleksandra je tri puta uspela da pozove broj 112 za hitne slučajeve i policiji je dala naznake o mestu gde ju je držalo Dinca

Objavljeno:

Osumnjičeni za ubistvo je priznao da je ubio dve tinejdžerke u Rumuniji, što je izazvalo bes u celoj zemlji. Takođe, i šef policije je otpušten i kažnjen nakon što je odlagao spašavanje jedne od žrtava.

Alekandra Macesanu (15) vikala je: "Dolazi, dolazi" kada je zvala policiju, dok je stopirala kući, pre nego što ju je uhvatio mehaničar George Dinca (65).

Dinca, koji je u subotu uhapšen, takođe je priznao i ubistvo Luize Melenku (18), rekao je njegov advokat Bogdan Alekandru u kući osumnjičenog u selu u blizini južnog grada Karakala.

Luiza je prijavljena kao nestala u aprilu dok je stopirala kući. Javni prevoz je u Rumuniji ozloglašen siromašnim. Policija je trebalo 12 sati da stignu do kuće Dince nakon trećeg i poslednjeg poziva Aleksandre u četvrtak. Čekali su još sedam sati ispred njegove kuće, čekajući da stigne nalog - što im nije bilo potrebno.

1 / 2 Foto: Printscreeen/Facebook

Po ulasku u kuću pronašli su Aleksandrine ostatke, navodno u buretu, i spaljene kosti Luize. Pronađen nakit u kući pripada Alekandri, što su potvrdili i DNK dokazi. Dinca je rekao policiji da je zapalio vatru kako bi oterao komarce. Vlasti takođe pretražuju jezero u blizini njegove kuće zbog bojazni da postoji više žrtava.

Aleksandrina porodica je ranije dobijala telefonske pozive da im je ćerka živa u nekoj drugoj zemlji, dok je Luizin deda takođe primio poziv da je njegova unuka živa i zdrava sa strancem u Švajcarskoj.

U četvrtak ujutro, Aleksandra je tri puta uspela da pozove broj 112 za hitne slučajeve i policiji je dala naznake o mestu gde ju je držalo Dinca. Ona je vikala: "On dolazi, dolazi" pre nego što je linija prekinuta, saopštila je policija.

Pretresali su tri zgrade pre nego što su konačno pronašli kuću u kojoj je bila, više od 12 sati nakon telefonskih poziva. Policija je potom tražila nalog za pretresanje, koji nije potreban u hitnim slučajevima, i čekala je do zore da uđe u kuću - 19 sati nakon poslednjeg poziva Aleksandre.

Kao rezultat toga, šef policije, Ioan Buda, je smenjen od strane ministra unutrašnjih poslova Nicolae Moga, a još dva zvaničnika su otpuštena u petak. U subotu je premijer Viorica Dancila izjavila da razmatra raspisivanje referenduma za uvođenje strožih kazni za silovatelje, pedofile i ubice. „Analiziramo mogućnost referenduma za sprovođenje drastičnih kazni za kriminalce, silovatelje i pedofile, kao što su doživotni zatvor ili hemijska kastracija. Ove mere zahtevaju popularnu validaciju pre nego što se primene, napisala je na svojoj Facebook stranici.

Predsednik Klaus Iohannis je u nedelju dao televizijsku izjavu u kojoj je govorio o pogrešnim koracima u radu policije. "Rumunske institucije nisu ispunile svoju dužnost da zaštite osnovno pravo na život", rekao je Iohannis. „Odgovorni će se morati suočiti sa strogom kaznom. Kazne, ma koliko teške bile, ne vraćaju izgubljene živote. Moramo da identifikujemo načine da sprečimo da se takve tragedije ikada ponove." Više od 100 ljudi prisustvovalo je skupu u nedelju uveče u glavnom gradu Rumunije u Bukureštu, u znak sećanja na žrtve.

Organizovali su i grupe za ženska prava i organizacije koje se bore protiv nasilja u porodici. Neki demonstranti su stavili traku na usta, dok su drugi vikali 'Policija ubija' i 'Verujte nam!' ispred Ministarstva unutrašnjih poslova, bivše sedište centralnog komiteta komunističke partije Rumunije, na Trgu revolucije u Bukureštu.

Čitanje grafita "Ostavka" i "Policijska ubistva" poprskano je na ulazu u ministarstvo. Na kraju marta održano je bdjenje Aleksandri, gde su pristigli stavili cveće i sveće ispred ministarstva unutaršnjih poslova. Organizatori su u izjavi rekli da je protest bio "protiv ravnodušnosti onih koji su na vlasti, njihove nesposobnosti i nedostatka empatije".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/MailOnline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.