TITOVA LEPOTICA UHAPŠENA U ZEBRASTOJ PIDŽAMI ZBOG BANANA: Ovako je pala Đanina, KRALJICA KARTELA! (VIDEO)
Đanina, Foto: printscreen

kakva priča!

TITOVA LEPOTICA UHAPŠENA U ZEBRASTOJ PIDŽAMI ZBOG BANANA: Ovako je pala Đanina, KRALJICA KARTELA! (VIDEO)

Specijalci peruanske policije upali u vilu supruge "evropskog Eskobara" za kojeg se sumnja da je Edin Gačanin iz Sarajeva

Objavljeno:

Policija u Peruu zadala je ozbiljan udarac narko-kartelu u kojem glavnu reč vode ljudi sa naših prostora, među kojima su “evropski Eskobar” poznatiji kao Tito, ali i Zoran Jakšić, koji je nedavno pokušao da pobegne iz tamošnjeg zatvora.

U specijalnoj akciji, slobode je lišeno pet osoba, a među uhapšenima je Đanina Kazorla Rejes, supruga Jakšićevog bliskog saradnika Fernanda de Olazabala, piše El Comercio.

Đanina je uhapšena 14. decembra u svojoj vili, dok je još bila u pidžami. Iako su mediji u prvi mah preneli da je pala ljubav ozloglašenog peruanskog narko-bosa koji je povezan sa Balkanskim kartelom i čuvenim kraljem kokaina kojeg svi zovu Tito, ispostaviće se da je ova gospođa takođe visoko kotirana u tim kriminalnim krugovima.

Veruje se da je ona zadužena za finansije, te da je njenim hapšenjem zadat ozbiljan udarac narko-mafiji koja krijumčari tone kokaina u Evropu.

Akcija hapšenja usledila je kada se pročula da je Đanina kupila avionsku kartu, kako bi otputovala u SAD gde se krije njen dragi Fernando. On je tamo otišao u maju prošle godine, nakon što je pokušao da prokrijumčari tri tone kokaina među bananama u istočnu Evropu. Pošiljka je presretnuta, a Fernando je nestao preko noći.

Kada je policija u ponedeljak saznala za kupovinu avio-karte, odmah je izdat nalog za Đaninino hapšenje zbog sumnje da je umešana u finansijske malverzacije i pranje novca. U istoj akciji lisice su stavljene na ruke i njenoj majci, zetu i dvojici njenih bliskih saradnika.

Kartel pod lupom već godinama

Inspektori su Đaninu pratili već dve godine. Sve je počelo kada su Peruanci, u saradnji sa kolegama iz Italije, Argentine, Španije i Holandije ušli u trag kriminalne organizacije koja iz Kolumbije i Perua krijumčari velike količine kokaina u Evropu. Nije u pitanju bilo koja organizacija već Balkanski kartel koji, kako se veruje, predvodi čovek poznatiji kao “Tito”, koji slovi za evropskog Pabla Eskobara.

Veruje se da se iza nadimka Tito krije čovek iz Sarajeva, Edin Gačanin koji živi u Dubaiju, i kojeg godinama pokušava da uhvati američka DEA. Koliko je jak na narko-tržištu govori podatak da je samo u poslednje tri godine sprečen šverc više od 10 tona kokaina koje je Tito naručio.

Istragom je ustanovljeno da je Fernando bio zadužen da isprati pošiljku iz Perua u Evropu. De Olazabal, koji u zemlji slovi za uspešnog biznismena i zaljubljenika u auto-trke, navodno je već decenijama upleten u trgovinu drogom, a njegove jake veze dovele su do uske saradnje sa Titom.

Početkom 2019. godine Fernando je uspešno poslao više od pola tone kokaina u Belgiju. Bio je zadužen za čitavu operaciju, od nabavke droge i njenog obezbeđivanja do krajnje destinacije. Novac na ruke mu je navodno doneo njegov sestrić. Međutim, kada je u maju iste godine pokušao da pošalje još tri tone, policija mu je ušla u trag. Svestan da će “pasti”, prvo je pobegao u Kolumbiju, a odatle u SAD. U akciji zaplene uhapšeno je 19 osoba, među kojima su Nemci i Argentinci. Odbegli Fernando tereti se za pranje novca…

Ipak, njegovim bekstvom kartel nije oslabio. Da su još uticajni govori podatak da su finansirali kopanje tunela kroz koji je Jakšić trebalo da pobegne iz zatvora i da nabavi nove količine kokaina za Balkanaski kartel, ali i klan Amerika.

Veruje se da je Đanina ovo organizovala jer postoje brojne fotografije susreta Fernanda i Jakšića iz jula 2016. godine, pre nego što je Jakšić uhapšen.

Fernando se navodno popeo na lestvici nakon što su dvojica glavnih Titovih saradnika Smail Sikalo i Srbin David Ćufaj završili iza rešetaka. Sikalo robija zbog pošiljke od 1,3 tone u 2019, a Ćufaj je ove godine osuđen na 17 godina robije zbog trgovine drogom.

Odlazak Olazabala iz zemlje samo je Đanini dao “šira ovlašćenja”. Veruje se da je zajedno sa svojom majkom prala novac zarađen od trgovine drogom tako što je kupovala nekretnine i firme. Uhapšenoj Fernandovoj dragoj određen je dvonedeljni pritvor, nakon čega će tužilaštvo tražiti dalje produženje.

U akciji hapšenja policija je zaplenila i četiri nekretnine i tri vozila koji navodno pripadaju Olazabalu.

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.