Merkelova zaoštrila: Odbijene azilante što pre deportovati odakle su došli!
Foto: AP

Totalni zaokret

Merkelova zaoštrila: Odbijene azilante što pre deportovati odakle su došli!

Nemačka kancelarka Angela Merkel traži da zvaničnici te zemlje ubrzaju proces deportacije stranih državljana kojima je odbijen zahtev za azil, što je odgovor na sve veće strahove javnosti zbog plime migranata u Nemačkoj
Objavljeno: 10:03h

Merkelova je, obraćajući se konzervativnim poslanicima u parlamentu, poručila da je "najvažnija stvar narednih meseci repatrijacija", navode poslanici.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Brojni strani državljani borave u Nemačkoj iako su im odbijeni zahtevi za azil, rekla je kancelarka poslanicima svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

To je značajna promena fokusa politike Merkelove, koja se ranije pridržavala parole "Možemo mi to" i čvrsto odbijala zahteve da se uvedu ograničenja za broj izbeglica u Nemačkoj.

foto: AP

- Oni koji nemaju pravo da ostanu moraju da budu vraćeni u zemlje iz kojih potiču, istakla je nemačka kancelarka. Ona je ukazala na sporazum koji su EU i Turska potpisali u martu, s ciljem da se zaustavi priliv migranata u Evropu, kao na primer kako saradnja može da pomogne da se zaustavi ilegalna migracija. Dodala je da bi trebalo upotrebiti ekonomske podsticaje kako bi oni koji planiraju da emigriraju ostali u svojim zemljama.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.