Rusi u Siriji troše sumanuto mnogo para dnevno! (FOTO)

IMA SE, MOŽE SE

Rusi u Siriji troše sumanuto mnogo para dnevno! (FOTO)

Najveća zemlja na svetu potrošila je na vazdušne napade između 80 i 115 miliona od kraja septembra, kada se uključila u građanski rat u bliskoistočnoj zemlji
Objavljeno:
Kompanija vojnih
bezbednosnih izašla je u javnost sa procenom troškova vazdušnih napada Ruske vojske u Siriji
dnevno troše 4 miliona dolara Turska vojska oborila bespilotnu letelicu u svom vazdušnom prostoru!
Sat letenja vojnog aviona košta 12, a helikoptera 3 hiljade dolara. Za samo ljudstvo na terenu, Moskva izdvaja 440.000 dolara dnevno koje potroši municiju u vrednosti od 750.000 dolara.
Logistika, prikupljanje informacija, komunikacije i inženjerski troškovi po danu koštaju 200 hiljada dolara, dok se za brodove u Mediteranu izdvaja 250 hiljada dolara dnevno.
Uzimajući u obzir sve ove troškove, prema podacima IHS Džejna, Rusija troši minimalno 2.4 miliona dolara. U računicu nisu uključene rakete koje ispaljuje Kaspijska flota - svaka je "teška" 1.2 miliona dolara.
IHS Džejn iznosi procenu da Rusija na Bliskom istoku troši mnogo manje nego koalicija koju predvodi SAD, izražavajući bojazan da bi to moglo da se promeni, ukoliko se rusko prisustvo u Siriji oduži.
Ruski zvaničnici odbili su da odgovore na pitanje o troškovima sirijske vojne kampanje, te ove podatke ipak treba uzeti s dozom rezerve, kao procene. Za sada nisu poznati nikakvi ruski gubici iako IHS Džejn smatra da je dron koji je Turska prošle nedelje oborila u svom
vazdušnom prostoru ruski i da vredi 240.000 dolara.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.