MAKRON OŠTRO O RUSIJI POVODOM SITUACIJE U UKRAJINI: Definisati JASNE CRVENE LINIJE!
Emanuel Makron, Foto: EPA-EFE/JOHN THYS / POOL

MAKRON I PUTIN

MAKRON OŠTRO O RUSIJI POVODOM SITUACIJE U UKRAJINI: Definisati JASNE CRVENE LINIJE!

Prema Makronu, iako sankcije same po sebi nisu dovoljne, i iako je bolje imati konstruktivan dijalog, one su jedini način da se bude kredibilan

Objavljeno:

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je da je potrebno "definisati jasne crvene linije prema Rusiji" i da je spreman na uvođenje sankcija u slučaju "neprihvatljivog ponašanja" Moskve.

"Smatram da u slučaju neprihvatljivog ponašanja moramo uvesti sankcije. I mislim da moramo definisati jasne crvene linije prema Rusije", rekao je Makron za američku teviziju CBS na pitanje o mogućem odgovoru zapada u slučaju ruskog napada na Ukrajinu.

Prema Makronu, iako sankcije same po sebi "nisu dovoljne", i iako je bolje imati "konstruktivan dijalog, one su "jedini način da se bude kredibilan".

Potreban nam je iskren i otvoren dijalog s Rusijom", izjavio je francuski predsednik.

Zapad i Ukrajina optužuju Rusiju da je dovela desetine hiljada vojnika na granicu s Ukrajinom i na Krim, koji je pripojila 2014, nakon čega su obnovljene borbe na istoku Ukrajine.

Američki predsednik Džozef Bajden u četvrtak je objavio uvođenje niza oštrih finansijskih sankcija Rusiji i proterivanje 10 ruskih diplomata, istovremeno ponavljajući predlog za samit s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Bonus video:

02:05

Niški đaci proizveli solarni panel napravljen od iskorišćenih limenki

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.