PRVI KRUG AUKCIJE: Za mesto u letelici Džefa Bezosa ponuđeno 2,5 miliona dolara!
Jeff Bezos, Foto: Printscreen Youtube

au

PRVI KRUG AUKCIJE: Za mesto u letelici Džefa Bezosa ponuđeno 2,5 miliona dolara!

Kompanija je rekla da je primila više od 5200 ponuda iz 136 različitih zemalja u prvom krugu aukcije, čija najveća ponuda nije otkrivena dok krug nije okončan

Objavljeno: 20:24h

Blue Orgin, privatna raketna kompanija milijardera Jeffa Bezosa, najavila je da je trenutno najviša ponuda za mesto u svemirskoj letelici New Shepard 2.4 miliona dolara u drugom krugu aukcije.

Kompanija je rekla da je primila više od 5200 ponuda iz 136 različitih zemalja u prvom krugu aukcije, čija najveća ponuda nije otkrivena dok krug nije okončan.

Drugi krug je krenuo s vodećom ponudom od 1.4 miliona dolara, prema podacima s web stranice Blue Origina. Proces će trajati do 10. juna i završiti se u finalnoj fazi 12. juna, s online aukcijom uživo.

Datum za taj let je 20. jul

Raketna kompanija je za svoj prvi suborbitalni let razgledavanja na svojoj svemirskoj letelici odabrala 20. jula, što je prelomna tačka u takmičenju koje će pokrenuti novu eru privatnih komercijalnih putovanja u svemir.

Raketa i kapsula The New Shepard dizajnirane su da autonomno prevezu šest putnika na visini od više od 100 kilometara iznad Zemljine površine.

2018. godine Reuters je izvestio da Blue Origin planira putnicima naplatiti vožnju barem 200.000 dolara, što je bilo temeljeno na proceni planova suparnika milijardera Richarda Bransona i njegove kompanije Virgin Galactic Holding, no čini se da se u međuvremenu to promenilo.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.