PROCURELE PRVE FOTOGRAFIJE SUPERTAJNOG RUSKOG LOVCA: Danas je predstavljanje! (FOTO)
Borbeni avion, Foto: Printscreen/Youtube

neverovatno

PROCURELE PRVE FOTOGRAFIJE SUPERTAJNOG RUSKOG LOVCA: Danas je predstavljanje! (FOTO)

To je takođe drugi lovac pete generacije u zemlji, koji je stigao 11 godina nakon debija teškog lovca Sukhoi Su-57

Objavljeno:

Ljubitelji vazduhoplovstva primetili su novi ruski borbeni avion ubrzo nakon što je proizvođač aviona počeo da najavljuje njegovo otkrivanje. Posmatrači su primetili lovca, prekrivenog crnom tkaninom, u blizini velikog hangara.

Pokrivač je dovoljno naglasio oblik da se mogu primetiti neke od zanimljivih detalja borca, stvarajući iščekivanje pre zvaničnog otkrivanja 20. jula.

Prošle nedelje, United Aerospace Compani, krovna korporacija koja uključuje čuveni dizajnerski biroi Mikoian-Guervich (MiG) i Sukhoi, objavila je donju sliku na Instagramu. Vazduhoplovna kompanija upoređuje svog novog, neimenovanog lovca sa NLO-om, povezujući ga sa SAD. nakon viđenja neobjašnjivih vazdušnih pojava poslednjih godina.

UAC je takođe objavio drugu sliku šahovske figure koja leti iznad pilotske kabine. Okvir nadstrešnice pilotske kabine ima sumnjivu sličnost sa onim F / A-18E / F Super Hornet, borca umešanog u zloglasna viđenja NLO-a mornarice. Post takođe obećava da će „misterija biti otkrivena 20. jula“.

Jedan korisnik Tvittera pretpostavio je da je novi borbeni avion napravljen za nosače aviona. Ugao poletanja aviona je relativno visok u poređenju sa avionima poput Su-57. To bi omogućilo repu da izbegne struganje letačke palube pri poletanju pod visokim uglom, posebno sa nosača aviona opremljenih skijaškim rampama. Rusija, Indija i Kina imaju takve prevoznike.

Tajni lovac Suhoj prvi je ruski lokomotor sa jednim motorom posle više od 50 godina, ako se računaju avioni koje je razvio Sovjetski Savez, pa sve do lovca MiG-23 „Flogger“. To je takođe drugi lovac pete generacije u zemlji, koji je stigao 11 godina nakon debija teškog lovca Sukhoi Su-57.

Iako će Rusija sutra otkriti lovac, manje je jasno kada će se lovac zapravo pojaviti u inventaru Ruskih vazduhoplovnih snaga (RuAF). Rusija je prvi put objavila Su-57 2010. godine, ali RuAF je dobio tek drugi Su-57 u januaru 2021. Proizvodni problemi su zapravo bili toliko ozbiljni da je Indija odustala od programa za razvoj derivata posebno za indijske vazduhoplovne snage. . Rusija sada naručuje samo 76 Su-57.

(Espreso/Kyle Mizokami)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.