TRI ZEMLJE U ZAJEDNIČKIM VOJNIM VEŽBAMA: Više od 1.500 vojnika će se naći u blizini granice sa Avganistanom!
Ilustracija, Foto: Ministarstvo odbrane

POLIGON KARB-MAIDON

TRI ZEMLJE U ZAJEDNIČKIM VOJNIM VEŽBAMA: Više od 1.500 vojnika će se naći u blizini granice sa Avganistanom!

Ministar spoljnih poslova Tadžikistana Sirodžidin Muhridin je izjavio da tadžikistanska vlada ne može navesti tačan broj izbeglica iz Avganistana koje je voljna da prihvati i da strahuje od toga da sa njima u zemlju mogu ući i pristalice terorističkih islamskih grupa

Objavljeno:

Više od 1.500 vojnika iz Rusije, Tadžikistana i Uzbekistana učestvovaće u zajedničkim vojnim vežbama od 5. do 10. avgusta na poligonu Karb-Maidon, 20 km od granice sa Avganistanom, saopštila je pres služba ruskog Centralnog vojnog okruga.

"Ukupno, više od 1.500 vojnika i oko 300 komada naoružanja i vojnih hardvera iz tri zemlje biće uključeni u taktičke vežbe", navodi se u saopštenju pres službe, a prenosi ruska agencija TAS S.

Trupe će uvežbavati sprečavanje upada zabranjenih naoružanih bandi i eliminisanje "radikalnih terorističkih grupa", dodaje se u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Tadžikistana Sirodžidin Muhridin je izjavio da tadžikistanska vlada ne može navesti tačan broj izbeglica iz Avganistana koje je voljna da prihvati i da strahuje od toga da sa njima u zemlju mogu ući i pristalice terorističkih islamskih grupa.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.