PUTINOVO POSLEDNJE UPOZORENJE! Ruske bombe večeras će prekriti nebo nad Alepom, sravnićemo vas sa zemljom!
Foto: Profimedia

tragedija na pomolu!

PUTINOVO POSLEDNJE UPOZORENJE! Ruske bombe večeras će prekriti nebo nad Alepom, sravnićemo vas sa zemljom!

Pobunjeničke grupe u istočnom Alepu ignorisaće ultimatum ruskog predsednika Vladimira Putina, koji im je naložio da se do danas u 19 časova povuku iz grada
Objavljeno:

Dok ruska flota zauzima svoje položaje u Mediteranu, predvođena nosačem aviona “Admiralom Kuznjecovim”, Vladimir Putin je proglasio humanitarni 10-satni prekid vatre u petak, 4. novembra, od 9 ujutro do 19 časova uveče.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pobunjenicima koji se bore protiv režima sirijskog predsednika Bašara al Asada objavio je da je otvoreno osam koridora iz njihovih uporišta u istočnom Alepu, koji je pod opsadom već četiri godine. Šest koridora namenjeno je za civile, a dva za borce.

Putin uručio Orden prijateljstva Kusturici! SLEDI FILM NA RUSKOM! (FOTO)

Koridori su, tvrdi Moskva, otvoreni za sve koji žele da napuste taj grad, a biće zatvoreni u 19 časova. Kada zađe sunce, najavila je Vojska Rusije, počinje bombardovanje koje će sravniti sa zemljom sve što je ostalo od istočnog Alepa.

Pobunjenici tvrde da nemaju čega da se boje i da ne bi mogli da pobegnu čak ni kada bi hteli. Izvori s pobunjeničke strane tvrde da sigurne rute iz grada zapravo uopšte ne postoje, ali da ni obećano bombardovanje neće promeniti tok rata.

foto: Reuters

Pobunjenici su proteklih dana pojačali svoje napade na zapadni deo grada, gde se nalaze snage odane Asadu, da bi se probili iz okruženja i povezali teritoriju sa četvrti Salahedin, koja je takođe pod kontrolom pobunjenika.

Kad bi uspeli da probiju opsadu, kako tvrde, pobunjenici i stanovnici istočnog Alepa najzad bi mogli da dobiju preko potrebnu hranu, lekove i oružje.

- Situacija je vrlo složena, rekao je Mohamed al Ahmad (29), trgovac iz starog grada.

- Ne postoji način da izađemo iz Alepa. Pre nego što je počela poslednja bitka, bilo je načina, ali problem je bio što bi došli u područje koje drže Kurdi, i onda bi morali da im platite da uđete u područje pod kontrolom Asada. Ako imate problema sa režimom, mogli bi da vas uhapse, kaže.

Ahmad se ne boji novih napada.

- Rusija nas ionako već bombarduje. To nas ne plaši. Neće nam biti drugačije ni ako pojačaju svoje napade, zaključuje.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.