"DOSTA LICEMERJA": Predsednik Meksika osudio učesnike klimatskog samita
Andres Manuel Lopez Obrador, Foto: Profimedia

COP26

"DOSTA LICEMERJA": Predsednik Meksika osudio učesnike klimatskog samita

Predsednik Meksika je istakao i da njegova zemlja ima najozbiljniji program pošumljavanja na svet

Objavljeno:

Predsednik Meksika Manuel Lopez Obrador osudio je "licemerje" učesnika klimatskog samita COP26 koji je uporedio sa Svetskim ekonomskim forumom u Davosu.

"Dosta licemerja", poručio je Manuel Lopes Obrador, jedan od šefova država koji nije na samitu u Glazgovu.

Samit u Glazgovu, kako je naveo, okupio je najmoćnije zemlje sveta koje "dok povećavaju proizvodnju nafte održavaju ovakve skupove za zaštitu životne sredine”. "Sećate li se samita u Davosu, tehnokrata i neoliberala?", upitao je levičarski predsednik na redovnoj konferencije za novinare.

Predsednik Meksika je istakao i da njegova zemlja ima najozbiljniji program pošumljavanja na svetu. On je rekao da će u Ujedinjenim nacijama govoriti o užasnoj nejednakosti u svetu protiv koje se treba boriti.

Dok pričaju o klimatskim promenema koriste avione

Još jedan tekst, u sličnom tonu, osvanuo je u austrijskim medijima.

Dok pričaju o potrebi smanjenja emisije štetnih gasova čelnici EU ne haju za životnu sredinu, pa je tako predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen za put od Beča do Bratislave koristila avion, navodi austrijska štampa.

Prema pisanju austrijske štampe Fon der Lajen je, prilikom posete Beču u junu, iako je Komisija proglasila tekuću godinu „Godinom železnice“, za oko 80 kilometara udaljenost izmedju dva grada odlučila da koristi avion.

Međutim, ukazuju mediji, ona nije mogla da izbegne 60 kilometara vožnje, jer toliko je ukupno morala da putuje do i od dva aerodoma. Fon der Lajen, ukazuju austrijski mediji, po dolasku na čelo Evropske komisije iznedrila je „Zeleni dogovor“ i insistira na ciljevima za dostizanje klimatske neutralnosti.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.