Nemački džihadista, bivši reper, stradao u američkom bombardovanju u Siriji (FOTO) (VIDEO)

Legitimna meta

Nemački džihadista, bivši reper, stradao u američkom bombardovanju u Siriji (FOTO) (VIDEO)

Denis Kuspert, u nemačkim hip hop krugovima poznat kao Deso Dogg, ubijen je 16. oktobra u američkom bombardovanju grada Raka, sirijskom centru Islamske države, saopštio je portparol Pentagona
Objavljeno:

U američkim vazdušnim napadima u Siriji ubijen je bivši nemački reper kojeg su vlasti u SAD opisale kao "stranog terorističkog borca", izjavio je danas portparol Pentagona. Nemca Denisa Kusperta, koji je javno pretio predsedniku SAD Baraku Obami, Stejt department je ove godine označio kao teroristu.

Profimedia
Portparol Pentagona Džejms Brindl je rekao da je Kuspert ubijen u vazdušnim napadima 16. oktobra blizu sirijskog grada Rake. Brindl je rekao da je Kuspert radio za Islamsku državu i preko društvenih mreža privlačio nezadovoljnu omladinu i moguće regrute sa Zapada. Brindl je dodao da je Kuspert pretio Obami i nemačkim građanjim, kao i da je muslimane na Zapadu podsticao da izvode napade u ime Islamske države. Kuspert je kao reper koristio ime Deso Dogg, a muzičku karijeru prekinuo je pošto je prešao u islam.

rekao je novinarima da je Kuspert više puta do sada proglašavan mrtvim

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.