NEVEROVATNO! OTKRIVENA VREMENSKA KAPSULA: Pronađeni VREDNI predmeti ispod STATUE u VIRDŽINIJI (FOTO)
Vremenska kapsula, Foto: Printscreen/Twitter/ Governor Ralph Northam

otkriće!

NEVEROVATNO! OTKRIVENA VREMENSKA KAPSULA: Pronađeni VREDNI predmeti ispod STATUE u VIRDŽINIJI (FOTO)

Statua koja je locirana u Ričmondu, bila je sklonjena ovog leta, zajedno sa ostalim dvema statuama, nakon protesta protiv rasizma i policijski brutalnosti koja je izbila širom nacije

Objavljeno:

Novine, fotografije, novčići i knjige su bili među otkrivenim predmetima u vremenskoj kapsuli sakrivenoj ispod statue konfederativnog generale Roberta F. Lija u Virdžiniji, istoričari su objavili u utorak. Još jedna vremenska kapsula pronađena ispod iste statue i bila je otvorena prošle sedmice. U njoj su se nalazio kalendar, tekstilni koverat i srebrni novčić.

,,U boljem je stanju nego što smo očekivali," rekla je Čelsi Blejk, konzervatorka za Virdžinijski Sektor Istorijskih Resursa, ,,Mislili smo da će sve biti uništeno, ali nije bilo. Tako da je to sjajno."

Konzervatori su takođe otvorili i komad drvet u kome je bio metak, rukom pisana pisma, nekoliko knjiga i starinski zabeleživači, konfederativni novčići u koverti, i kopija fotografija nekadašnjeg predsednika Abrahama Linkolna u kovčegu.

Statua koja je locirana u Ričmondu, bila je sklonjena ovog leta, zajedno sa ostalim dvema statuama, nakon protesta protiv rasizma i policijski brutalnosti koja je izbila širom nacije. Lokalne vlasti su odlučile da istope statuu i od nje naprave novu umetninu.

Dok su radili na odstranjivanju postolja od 12,19 metara, grupe su pronašle kutiju od granita ranije tokom ovog meseca. Istoričari su verovali da će u njoj biti desatak predmeta povezanih konfederacijom ali ih nije bilo.

Virdžinijski guverner Ralf Nordam je u ponedeljak objavio otkriće druge vremenske kapsule.

Bonus video:

08:21

Doktor upozorava! Ljudi iz celog sveta doći će u Beograd Imaćemo stampedo

(Espreso/cbsnews.com/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.