BAJDEN I PUTIN ĆE OBAVITI TELEFONSKI RAZGOVOR U ČETVRTAK!
Bajden i Putin, Foto: Printscreen/youtube

VAŽAN RAZGOVOR

BAJDEN I PUTIN ĆE OBAVITI TELEFONSKI RAZGOVOR U ČETVRTAK!

Bajdenova administracija nastavlja da konsultuje svoje evropske saveznike i partnere kao odgovor na vojno jačanje Rusije na granici sa Ukrajinom, rekla je portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Emili Horn u saopštenju

Objavljeno:

Predsednici SAD i Rusije Džo Bajden i Vladimir Putin će telefonom razgovarati u četvrtak o raznim temama uključujući i o predstojećim diplomatskim kontaktima sa Rusijom, objavila je danas portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost.

Poziv dvojice šefova država biće održan dve nedelje pre pregovora izmedju dve strane predviđenih za 10. januar u Ženevi. U Ženevi će se razgovarati o sporazumima o kontroli nuklearnog naoružanja i situaciji na rusko-ukrajinskoj granici gde Zapad optužuje Moskvu da gomila trupe i sprema se za mogući napad.

Bajdenova administracija nastavlja da konsultuje svoje evropske saveznike i partnere kao odgovor na vojno jačanje Rusije na granici sa Ukrajinom, rekla je portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Emili Horn u saopštenju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da će dvojica lidera razgovarati i rekao da je razgovor predvidjen za kasno uveče po moskovskom vremenu, prenele su ruske novinske agencije.

To će biti drugi telefonski razgovor dvojice lidera u manje od mesec dana. Početkom decembra Bajden je zapretio Putinu sankcijama "koje nikad nije video" u slučaju napada na Ukrajinu.

Moskva tvrdi da deluje kao reakcija na, kako kaže, zapadno neprijateljstvo, i nedavno je predstavila dva nacrta ugovora namenjenih sprečavanju širenja NATO, posebno na Ukrajinu, i okončanje zapadnih vojnih aktivnosti blizu ruskih granica.

U znaku da će pregovori 10. januara biti neprijatni, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je već unapred isključio svaki "ustupak". SAD su ranije upozorile da su neki ruski zahtevi "neprihvatljivi".

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.