MILIJARDER PETER THIEL NAPUŠTA FEJSBUK! Fokusiraće se na Trampovu kompaniju?
Donald Tramp, Foto: Profimedia

PROMENE

MILIJARDER PETER THIEL NAPUŠTA FEJSBUK! Fokusiraće se na Trampovu kompaniju?

Očekuje se da će Thiel napustiti odbor nakon sastanka deoničara Mete, koji je obično u maju

Objavljeno:

Američki milijarder nemačkog porekla Peter Thiel napustiće odbor Mete, saopštila je kompanija u ponedeljak, nakon mandata koji je doveo do uspona Fejsbuka, ali i njegove glasne podrške Donaldu Trumpu.

Za sada nema detalja o njegovim budućim planovima, ali Wol Strit Žurnal i Njujork Tajms su objavili da će se on fokusirati na pomaganje republikanskim kandidatima koji podržavaju program bivšeg predsednika Donalda Trumpa na izborima, prenosi Bankar.me.

- On je u našem odboru radio skoro dve decenije i uvek smo znali da će u nekom trenutku svoje vreme posvetiti drugim interesima, rekao je osnivač Fajsbujka Mark Zuckerberg.

1 / 8 Foto: Profimedia

Očekuje se da će Thiel napustiti odbor nakon sastanka deoničara Mete, koji je obično u maju.

Thiel je bio prvi spoljni investitor Fejbuka, s udelom koji mu je doneo stotine miliona dolara, pridruživši se upravnom odboru giganta u nastajanju 2005. godine.

Thiel je svoje bogatstvo izgradio kroz kompaniju za online plaćanja PeyPal, osnovanu 1998. godine, i investirajući između ostalih u Airbnb, Affirm, Stripe i SpaceX.

Smatra se jednim od najistaknutijih konzervativaca u tehnološkoj industriji. Kao Trumpov pristalica je donirao 1,25 miliona dolara u kampanju 2016. godine.

1 / 10 Foto: Profimedia

Thiel je bio Zuckerbergov dugogodišnji čovek od poverenja, ali se godinama udaljio od Silicijske doline, piše AFP.

- Naša kompanija je osnovana u Silicijumskoj dolini, ali čini se da delimo sve manje vrednosti i obaveza tehnološkog sektora, navodi se u prospektu za Palantir, firme za analizu podataka čiji je suosnivač Thiel.

Vest o Thielovom odlasku dolazi u trenutku kada Meta pokušava da popravi imidž usled skandala koji su je pogodili na putu metaverzalne budućnosti interneta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.