"NIKO NIJE IZNAD ZAKONA": Tramp u PROBLEMU, tiče se i dece bivšeg američkog predsednika
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL

AU!

"NIKO NIJE IZNAD ZAKONA": Tramp u PROBLEMU, tiče se i dece bivšeg američkog predsednika

Sudija je izjavio da Džejms ima "očigledno pravo" da uputi sudske pozive i ispita Trampove nakon otkrića "brojnih dokaza o mogućoj finansijskoj prevari"

Objavljeno:

Njujorški sudija Artur Engoron presudio je da bivši predsednik SAD Donald Tramp i dvoje njegove odrasle dece moraju da, u roku od 21 dana, odgovore na pitanja pod zakletvom u sklopu građanske istrage državnog tužioca koja se vodi protiv Trampove porodične kompanije.

Sudija Engoron iz njujorškog državnog suda na Menhetnu presudio je u korist državnog tužioca Letiše Džejms, koja je zahtevala svedočenje Trampa, njegovog sina Donalda Trampa Juniora i njegove ćerke Ivanke Tramp, prenosi agencija Rojters.

Ivanka Tramp
foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

Sudija je izjavio da Džejms ima "očigledno pravo" da uputi sudske pozive i ispita Trampove nakon otkrića "brojnih dokaza o mogućoj finansijskoj prevari".

- Neodazivanje na sudske pozive bi bilo očigledno kršenje dužnosti - naveo je Engoron.

Na takvu odluku je odmah reagovala tužiteljka Džemjs koja je u saopštenju navela da je "danas pravda pobedila".

- Nikome neće biti dozvoljeno da stane na put traganju za pravdom, ma koliko moćan bio. Niko nije iznad zakona - poručila je Džejms.

Najnovija odluka je usledila nakon dvočasovnog saslušanja na kome su Trampovi advokati optužili Džejms za "selektivno krivično gonjenje i loše tužilačko ponašanje".

1 / 10 Foto: Profimedia

Tramp je u saopštenju optužbe protiv njega nazvao lažnim i optužio Džejms za političku agendu koja je usmerena na njega i njegovu porodicu.

- To je nastavak najvećeg lova na veštice u istoriji - i zapamtite, ne mogu da dobijem fer saslušanje u Njujorku zbog mržnje prema meni od strane sudija i pravosuđa. To nije moguće! - naveo je Tramp u saopštenju.

Tužiteljka Džemjs je prošlog meseca saopštila da je njena trogodišnja istraga o Trampovoj organizaciji otkrila značajne dokaze o mogućoj prevari.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.