SVI TRAMPOVI KANDIDATI TRIJUMFOVALI U TEKSASU! Oglasio se i bivši predsednik nakon velike noći
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

REKORD SVIH VREMENA

SVI TRAMPOVI KANDIDATI TRIJUMFOVALI U TEKSASU! Oglasio se i bivši predsednik nakon velike noći

Petrik ističe da je dobio "više glasova od bilo koje osobe na glasačkom listiću", završivši sa 1,4 miliona glasova i 300.000 glasova više od onoga što je dobio na prvim izborima 2018

Objavljeno: 14:02h

Svi republikanski kandidati, koje podržava bivši američki predsednik Donald Tramp, pobedili su ili vode nakon prvog kruga predizbora u Teksasu.

Zamenik guvernera Teksasa Den Petrik objavio je da je svih 12 kandidata koje podržava Tramp - pobedilo.

- Ponosan sam što vam mogu reći da je svaki kandidat za kog sam vas zamolio da ga podržite pobedio ili je čvrsto na prvom mestu pred drugi krug - naveo je on u obraćanju Trampu.

"Rekord svih vremena"

Petrik ističe da je dobio "više glasova od bilo koje osobe na glasačkom listiću", završivši sa 1,4 miliona glasova i 300.000 glasova više od onoga što je dobio na prvim izborima 2018.

- Čini se da je to rekord svih vremena za bilo kojeg kandidata ikada na predizborima u Teksasu. Koristio sam vašu podršku u svim našim oglasima i porukama - navodi Petrik.

Rajan Džilena, bivši demokrata iz pogranične regije koji je postao republikanac, pobedio je sa 54 odsto glasova u utrci sa tri kandidata.

I Tramp se oglasio porukom: "Velika noć u Teksasu!"

"Svi kandidati koje sam odobrio pobedili su na primarnim izborima ili su u značajnoj meri vodeći u slučaju drugog kruga. Guverner Abot i zamenik guvernera Petrik pobedili su ubedljivo", naveo je Tramp.

1 / 8 Foto: EPA-EFE/ TASOS KATOPODIS / POOL

Iako se on hvalio sa "33 pobednika", legitimna je pobeda njih 12. Kako piše portal Theeagle.com, od 33 kandidata koje je Tramp podržao na predizborima republikanaca u Teksasu, 23 su bila aktuelna. Od ostalih, pet je dobilo svoje nominacije, a pet je u drugom krugu.

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.