SINA IZ OČAJA UKRCALA NA VOZ ZA SLOVAČKU! Oglasila se majka DEČAKA (11) koji je SAM prešao granicu (FOTO/VIDEO)
Dečak, Foto: Printscreen/Facebook/POLICIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY

ZAHVALNOST

SINA IZ OČAJA UKRCALA NA VOZ ZA SLOVAČKU! Oglasila se majka DEČAKA (11) koji je SAM prešao granicu (FOTO/VIDEO)

Zahvalila se slovačkoj carini i volonterima što su brinuli o njeno sinu i pomogli mu da pređu granicu

Objavljeno:

Majka dečaka (11) iz Ukrajine koji je putovao skoro 1.127 kilometara do Slovačke samo sa plastičnom kesom, pasošem i telefonskim brojem ispisanim na ruci, govorila je o olakšanju koje je osetila zbog bezbednog bekstva svog sina od ruskih bombi.

Julija Pisetskaja je rekla da je svog sina iz očaja ukrcala na voz za Slovačku iz Zaporožja, blizu nuklearne elektrane koja je prošle nedelje napadnuta od strane ruskih snaga.

Nije mogla da ode sa njim iz jugoistočne Ukrajine, jer se nije osećala dobro i morala je da brine o svojoj majici sa invaliditetom.

Slovački graničari su po dolasku dečaka brinuli o njemu, navodi policija, koja ga je opisala kao "heroja". Imao je na ruci ispisan broj telefona rođaka u glavnom gradu Slovačke, Bratislavi. Vlasti su uspele da im uđu u trag i od tada su oni preuzeli brigu o njemu, prenosi Gardijan.

"Veoma sam zahvalna što su spasili život mog deteta", rekla je Pisetskaja u video poruci objavljenoj na Fejsbuku.

"U vašoj maloj zemlji, postoje ljudi velikog srca", dodala je ona.

Istakla je da je udovica i da ima još dvoje dece. Zahvalila se slovačkoj carini i volonterima što su brinuli o njeno sinu i pomogli mu da pređu granicu.

"Pored mog grada je nuklearna elektrana na koju Rusi pucaju. Nisam mogla da ostavim majku - ona ne može da se kreće", rekla je ona.

Slovačko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je na Fejsbuku da je dečak "osvojio svačija srca svojim osmehom, neustrašivošću i odlučnošću, dostojinim pravog heroja". Rekli su da su ga vlasti "ugrejale i dale mu hranu i piće, koje su spakovali i za njegovo sledeće putovanje".

Zvaničnici su dodali: "Zahvaljujući broju na ruci i komadu papira na struku, uspeo je da kontaktira svoje najmilije koji su kasnije došli po njega i cela priča se dobro završila".

"Došao je sasvim sam iz Zaporožja jer su njegovi roditelji morali da ostanu u Ukrajini", rekla je portparolka policije Denisa Bardiova za AFP.

"O dečaku su birnuli mnogi, bilo da se radi o policajcima, vojnicima, carinicima ili volonterima i razne verske ili građanske organizacije", dodala je.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA.

Bonus video:

09:41

MNOGI ASOVI SE I NE POMINJU: Boža Spasić otkrio ko je iz filma Vidimo se u čitulji radio za Državnu bezbednost

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.