SPASAVANJE SPELEOLOGA IZ PEĆINE SE ZAKOMPLIKOVALO: Drama u Sloveniji raste, moraju da upotrebe EKSPLOZIV
Pećina, ilustracija, Foto: JAMARSKA REŠEVALNA SLUŽBA

nastavlja se drama

SPASAVANJE SPELEOLOGA IZ PEĆINE SE ZAKOMPLIKOVALO: Drama u Sloveniji raste, moraju da upotrebe EKSPLOZIV

Stanje povređenog speologa koji je zarobljen u pećini Jelen brdo u Sloveniji se pogoršalo

Objavljeno:

Akcija spasavanja speleologa koji se juče okliznuo na dubini od 150 metara i pritom se povredio u pećini Jelen brdo u Sloveniji nakratko je odložena, zbog pogoršanja stanja povređenog.

Pećinski spasilac i vođa intervencije Damijan Šinigoj rekao je za sajt 24ur.com da je spasavanje još u toku, te da je samo odloženo kako bi se povrede speleologa sanirale.

- Stanje povređenog se pogoršalo - rekao je Valter Zakrajšek, koji je ujutru, oko 8 sati, preuzeo vođenje akcije spasavanja, prenosi b92.

Pećina, ilustracija
Pećina, ilustracijafoto: JAMARSKA REŠEVALNA SLUŽBA

Prema poslednjim informacijama, speleolog je povredio zglob i rebra, usled čega otežano diše. Moguće je da će morati da se upotrebi eksploziv kako bi speleolog mogao da bude izvučen na površinu.

Nesreća se dogodila juče popodne u pećini na Jelen Brdu gde je boravila grupa speleologa, kada se jedan od njih okliznuo i pao sa visine od šest metara i udario u rebra.

Doktor je već noćas uspeo da dođe do povređenog speleologa i pomno prati njegovo stanje tokom spasavanja. On je preko noći potvrdio da nema ozbiljnijih povreda, ali da speleolog ne može da se penje zbog jakog udarca i prisutnih bolova. Neposredno posle pada, speleologa je zbrinula grupa sa kojom se spustio niz pećinu.

Policijska uprava (PU) Ljubljana je o incidentu obaveštena juče oko 18 časova. Oni su potvrdili da povređeni nije životno ugrožen.

Bonus video:

08:00

Risovača: Pećina u srcu Aranđelovca

(Espreso/ 24sedam/ 24ur.com/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.