OTKRIVAMO ŠTA SE DEŠAVA SA FONTANAMA I GRADSKIM ČESMAMA U BEOGRADU! Sutra je ključan dan!
Slavija, Foto: Aleksandar Stojanović

zvanično

OTKRIVAMO ŠTA SE DEŠAVA SA FONTANAMA I GRADSKIM ČESMAMA U BEOGRADU! Sutra je ključan dan!

"Ove sezone naš grad su ukrašavale 43 gradske fontane, a žeđ smo mogli da ugasimo na 197 javnih česama"

Objavljeno:

Povodom predstojeće zimske sezone, a u vezi sa javnim fontanama i česmama u prestonici, Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ izdalo je najnovije saopštenje na svom zvaničnom sajtu.

Saopštenje vam donosimo u celosti:

1 / 6 Foto: printscreen/instagram/serbialive_beograd

"S obzirom na to da je period lepog vremena i toplih dana za nama, JКP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ uveliko je počelo sa pripremnim radovima za gašenje javnih fontana i česama za ovu sezonu. Po planu su prvo bile gašene fontane i česme koje se nalaze u obodnim naseljima, da bi poslednje bile ugašene one u centru grada.

U skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije – Ministarstva rudarstva i energetike o merama štednje električne energije od 30. avgusta 2022. godine, odlučeno je da se zbog uštede od 01.10.2022. godine isključe sve javne gradske fontane, među kojima je i fontana na Slaviji. Uporedo sa gašenjem fontana, gašene su i javne česme. Кompletan posao bi trebalo da bude završen do 15.10.2022. godine.

Fontane ulepšavaju naš grad od proleća do kraja jeseni, u periodu od 15. aprila do 15. oktobra. Nakon toga, fontane se prazne i detaljno čiste, demontira se oprema, skidaju se mlaznice i osvetljenje. Fontane se konzerviraju da bi bez oštećenja „prezimile“ i dočekale novu sezonu puštanja u rad.

Ove sezone naš grad su ukrašavale 43 gradske fontane, a žeđ smo mogli da ugasimo na 197 javnih česama", napisali su.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.