NASTAVAK SARADNJE: Zajednički projekat opštine Stari grad i Udruženja slepih i slabovidih
Foto: Promo

STARI GRAD

NASTAVAK SARADNJE: Zajednički projekat opštine Stari grad i Udruženja slepih i slabovidih

Gradska opština Stari grad organizuje različite besplatne aktivnosti i programe za sve svoje građane, ali i različite tipove usluga za socijalno ugrožene kategorije stanovništva koje pruža Volontreski servis ove opštine

Objavljeno:

Kontinuirana saradnja Gradske opštine Stari grad i Saveza slepih i slabovidih rezultirala je zapošljenjem Darinke Marinković, master defektologa i članice Saveza slepih i slabovidih, u Uslužnom centru ove opštine.

Gradska opština Stari grad organizuje različite besplatne aktivnosti i programe za sve svoje građane, ali i različite tipove usluga za socijalno ugrožene kategorije stanovništva koje pruža Volontreski servis ove opštine. Kako sama navodi, Darinka Marinković predstavlja sponu između volontera i slepih i slabovidih osoba kojima su potrebne različite vrste usluga.

„Radim u kontakt centru i ja sam spona između Saveza slepih i Uslužnog centra, dakle, ja obaveštavam slepa i slabovida lica koja žive na teritoriji opštine o različitim tipovima pomoći koje pruža naš Volonterski servis” izjavila je Darinka Marinković. Kako navodi, slepi i slabovidi pozivanjem Kontakt centra imaju priliku da zatraže podršku volontera u različitim situacijama - za nabavku namirnica ili lekova, plaćanje računa, odlazak u poštu ili banku i slično. Osim toga, Gradska opština Stari grad ima u planu i organizovanje dodatnih aktivnosti kako bi podstakla socijalnu uključenost slepih i slabovidih na teritoriji svoje opštine. „Ova populacija nije integrisana u društvo i svoje slobodno vreme uglavnom provode kod kuće, kao posledica toga su apatični, melanholični, zbog čega smo želeli da pokrenemo razllčite aktivnosti” rekla je Darinka Marinković i pozvala sve članove Saveza slepih i slabovidih, ali i one koji to nisu, da pozovu Uslužni centar opštine Stari grad i ostvare benefite ovog programa.

Poseban značaj ovog projekta istakao je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović koji je naveo da je posebno ponosan na rezultate dobijene saradnjom opštine i Saveza slepih i slabovidih.

„Ovo je zajednički projekat Gradske opštine Stari grad i Udruženja slepih i slabovidih čije se i sedište nalazi na Starom gradu. U različitim prilikama razgovarali smo o problemima i potrebama sa kojima se susreću ljudi koji su slepi i slabovidi i onda smo, kroz dijalog, došli na ideju da zajednički pokrenemo i usluge Volonterskog servisa koje su specifično orijentisane ka slepim i slabovidim. Ovo je samo jedan početak, ovo je pilot projekat i nadam se da ćemo u narednom periodu proširiti uslugu koju pružamo kao dopunu uslugama koje daje Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu” istakao je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

Građani sa prebivalištem na teritoriji Gradske opštine Stari grad mogu se prijaviti za različite besplatne programe i aktivnosti, ali i saznati više o uslugama koje nudi Volonterski servis Starog grada u Uslužnom centru opštine koji se nalazi u zgradi opštine (Makedonska 4) ili pozivom na broj telefona Uslužnog centra 0800 07 77 75.

Više informacija o ovim i budućim aktivnostima Gradske opštine Stari grad možete pronaći na sajtu opštine www.starigrad.org.rs i Instagram i Facebook stranici.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.