ZA STAN NA DAN U BEOGRADU I DO 260.000 DINARA: Skoro sve je VEĆ ZAUZETO, stanodavci će se DOBRO OPARITI!
Beograd, Foto: Espreso

PRESKUPO!

ZA STAN NA DAN U BEOGRADU I DO 260.000 DINARA: Skoro sve je VEĆ ZAUZETO, stanodavci će se DOBRO OPARITI!

U ponudi "stanova na dan" najviše je dvokrevetnih soba

Objavljeno:

Beograd je tradicionalno jedan od najpopularnijih gradova za doček Nove godine. Veliki broj turista iz komšijskih zemalja i Evrope odluči se da u glavnom gradu Srbije isprati staru i dočeka narednu godinu.

Tome svedoči i to da je sada skoro nemoguće rezervisati popularne "stanove na dan" za novogodišnje praznike, jer su svi već zauzeti. Cene smeštaja su od 15.000 do čak 260.000 dinara međutim, i Beograđani će morati da odvoje znatnu sumu za provod u prestoničkim restoranima koji program i uslugu naplaćuju od 40 do 200 evra.

U ponudi "stanova na dan" najviše je dvokrevetnih soba, a da bi jedan par sebi obezbedio smeštaj u prestonici moraće da izdvoji od minimum 15.000 do čak 70.000, koliko košta soba u Beogradu na vodi.

Uglavnom se cene širom prestonice za novogodišnju noć kreću oko 50.000 dinara, ali su u ponudi i nekretnine u Starom gradu, gde je za doček omogućen "popust", pa umesto regularnih 173.000 smeštaj košta 125.000. U Zemunu i na Novom Beogradu za dvokrevetni apartman treba izdvojiti oko 115.000 dinara.

1 / 4 Foto: Profimedia

Za one sa "dubokim džepom" u ponudi je i apartman od 100 kvadrata u centralnoj opštini Savski venac. Vlasnici ove nekretnine za noć u njoj naplaćuju čak 260.000 dinara.

S druge strane, ima i onih koji su se dosetili, pa umesto stana, izdaju krevete u spavaonicama. Za ovakvu vrstu smeštaja u Zemunu, na primer, treba izvojiti oko 5.000 dinara.

"Kao i svake godine, Beograd će posetiti veliki broj stranaca. Najviše ih je iz Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, ali među njima ima i Čeha, Slovaka", rečeno je portalu Novosti u jednoj prestoničkoj agenciji za nekretnine.

"Cene iznajmljivanja smeštaja u novogodišnoj noći više su u odnosu na bilo koji drugi dan u godini, ali su ove godine zaista značajno "skočile". Tome doprinosi i generalni porast cena nekretnina, a takođe i to što mnoge stanove koji su ranije bili "na dan" vlasnici sada izdaju Rusima i Ukrajincima na mesečnom ili godišnjem nivou".

Konačno, spremna je i ponuda za doček u prestoničkim klubovima, restoranima i kafanama. Poznati su i muzičari koji će uveseljavati goste, a do sada su uglavnom svi i popunjeni.

U nekim klubovima može se naći ulaznica po ceni od 25 evra, dok se sve ostalo dodatno plaća, a tamo gde u cenu ulazi i piće doček je nešto skuplji. Uglavnom je to od 40 do 50 evra po osobi. Hoteli uglavnom organizuju svoje dočeke i u njima pevaju najpoznatija imena sa estrade. Za ovakav vid dočeka gosti bi trebalo da izdvoje čak 200 evra po osobi.

(Espreso / Novosti / J. GOČANIN PETROVIĆ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.