NASTAVLJA SE ZAPRAŠIVANJE ODRASLIH JEDINKI KOMARACA: Ovo su teritorije za danas!
Komarci, Foto: Profimedia

saopšteno!

NASTAVLJA SE ZAPRAŠIVANJE ODRASLIH JEDINKI KOMARACA: Ovo su teritorije za danas!

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili

Objavljeno:

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" i danas će nastaviti akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštila je danas ta kompanija.

Suzbijanje komaraca će se obavljati u periodu od 18 časova do ponoći na lokalitetima Gročanska Ada, Košutnjak, Topčider, Zvezdarska šuma, Novo groblje, Banjička šuma, SC "Surčin", Bojčinska šuma, Hajd park, Šumice, Centralno groblje, Vinča, Grocka, Boleč, Leštane, Mirijevo i Lazrevac.

Kako se navodi, tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Ističe se da su preparati koje ekipe JKP "Gradska čistoća" koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Istovremeno "Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

06:02

ČOVEČE, MALARIJU PRENOSE KOMARCI, A NE LJUDI! Dr Šekler oštro prema predstvaniku SZO: Rekao je totalnu glupost! Sudanci su žrtve

(Espreso/Agencije/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.