EVO KADA ĆE APLIKACIJA "BEOGRAD PLUS" BITI DOSTUPNA NA SVIM TELEFONIMA: Oglasili se iz GRADA!
Beograd plus aplikacija, Foto: Printscreen

GRADSKI PREVOZ

EVO KADA ĆE APLIKACIJA "BEOGRAD PLUS" BITI DOSTUPNA NA SVIM TELEFONIMA: Oglasili se iz GRADA!

Aplikacija "Beograd Plus" je trenutno dostupna preko Google Play prodavnice

Objavljeno:

Aplikacija "Beograd plus" za javni gradski prevoz počela je sa radom danas, a od jutros do 15 časova instaliralo ju je preko 5.000 građana.

Te podatke su saopštili iz Grada Beograda. "Blic" je uputio pitanja povodom tema koje su građanima predstavljale nedoumice kada je u pitanju korišćenja te platforme.

Putem aplikacije možete da platite gradski prevoz, ali i da vidite gde se nalazi svako vozilo, tačnije, koliko je stanica udaljeno od vaše lokacije. Pored toga, imaćete u vidu i koliko minuta treba vozilu da stigne do vaše lokacije.

Za dan-dva dostupno za Iphone i Huawei telefone

Aplikacija "Beograd Plus" je trenutno dostupna preko Google Play prodavnice, pa je građane interesovalo kada će biti dostupna i za druge telefone.

Iz Grada Beograda su kazali da se to može očekivati za dan-dva.

- Grad Beograd je završio sve i dostavio aplikaciju. Postoji procedura kada je reč o IOS-u i čeka se odobrenje od IOS-a. Postoji procedura kod Apple stora i AppGallery-a. Svi uslovi su ispunjeni, sve je završeno. Čeka se odobrenje njihovih operativnih sistema da omoguće građanima da mogu da skidaju aplikaciju, pojasnili su iz Grada.

1 / 13 Foto: Printscreen

Aplikacija sa grbom Grada Beograda jedina zvanična

Na internetu se pojavilo više aplikacija za gradski javni prevoz, što je stvorilo dodatne nedoumice kod građana, koju treba da instaliraju. Iz Grada poručuju da je jedina zvanična ona sa grbom Grada Beograda.

- Sve ostale su kopije i samo usmeravaju na SMS. Ne znamo kakve su to aplikacije, ali nisu one o kojima mi pričamo, kazali su oni.

Prikazuju se realne lokacije autobusa

Iz Grada su kazali da aplikacija pokazuje realne lokacije autobusa.

Kada se pritisne određena linija, onda se tu pokazuje stvarna lokacija. Kada se pritisne na vreme, izlazi tačna udaljenost, pojasnili su oni.

Preko aplikacije i prijava da li radi klima, da li je vozilo prljavo...

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, kazao je juče na konferenciji za štampu da će putem aplikacije građani moći da se prijave i da li u autobusu ne radi klima, da li je prljavo...

- Moći će i sliku da pošalju i tako prijave. Praktično, svi građani sada postaju kontrolori funkcionisanja gradskog prevoza - rekao je Šapić.

On je rekao i da se radi na tome da se u autobusu preko razglasa čuje koja je stanica u pitanju i druge korisne informacije.

Do kraja leta biće moguće plaćanje i kreditnom karticom

Šapić je najavio i da će do kraja leta i postojati i mogućnost plaćanja prevoza kreditnom karticom.

- Dakle, ko neće da kupi papirnu kartu, pošalje SMS ili plati preko aplikacije, blizu vozača biće postavljen uređaj gde će moći da se plati prevoz kreditnom karticom - objasni je Šapić.

Bonus video:

02:11

BUS PLUS ODLAZI U ISTORIJU: Šta očekuje Beograđane u javnom gradskom prevozu? (KURIR TV)

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.