POZNATO JE ŠTA JOŠ PENZIONERI MOGU SA SVOJIM PENZIONERSKIM KARTICAMA: Mnogima će sigurno značiti
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PENZIONERI

POZNATO JE ŠTA JOŠ PENZIONERI MOGU SA SVOJIM PENZIONERSKIM KARTICAMA: Mnogima će sigurno značiti

Na podugačkom spisku su i edukativne radionice sa penzionerima

Objavljeno:

Podelom zahvalnica, diploma, medalja i pehara najuspešnijim učesnicima sportskih nadmetanja (penzionerima) u klubu „Stari grad 2“, održana je završna manifestacija u okviru „Letnjeg programa za starije sugrađane 2023“, u organizaciji Dnevnih centara i klubova za starije Ustanove Gerontološki centar Beograd.

U prijatnoj atmosferi i dobrom raspoloženju, uz muziku i prigodno posluženje završen je program koji je mnogima ulepšao leto i motivisao ih na zdravo korišćenje slobodnog vremena.

Sa istim ciljem, sa puno ljubavi i volje i u pozitivnom raspoloženju, iz ove ustanove najavljuju i aktivnu jesen.

Početna manifestacija, obeležavanje 1. oktobra – Međunarodnog dana starijih osoba uvod je u intenzivan period pa su naredni meseci, između ostalog, rezervisani i za Festival stvaralaštva starijih – „Zlatno doba“, potom aktivnosti koje će se održavati u okviru klubova kao što su promocije knjiga, literarno druženje uz gostovanje i predstavljanje literarnog udruženja „Litera“, proslave klupskih slava.

Neizostavne su i sportsko-rekreativne aktivnosti, poput višeboja koji će se održavati u saradnji sa opštinskim Sportskim savezima.

Na podugačkom spisku su i edukativne radionice sa gostima a na jednoj od njih se očekuje prisustvo Agencije za bezbednost saobraćaja. Tu su i kreativne radionice gde će zainteresovani imati priliku da nauče veštine poput mozaika, dekupaža, veza, zlatoveza.

1 / 4 Foto: Nebojša Mandić

U planu su i sekcije ručnog rada, škola krojenja i šivenja, kao i škola tkanja, ikonopis.

Članovi će imati priliku da se druže i na jednodnevnim izletima, ali i da se dokažu na međuklupskim turnirima u društvenim igrama.

Očekuje se i gostovanje i predstavljanje umetnika Gorana Lazovića sa scensko-dramskim delom „Kabare“, zatim svečana akademija – koncert PAKUD-a, svečani ručak za najstarije članove klubova 85+ i svečani program članova klubova za stanare beogradskih domova.

– O danima i terminima održavanja ovih aktivnosti naši stariji sugrađani će biti blagovremeno informisani preko obaveštenja u našim klubovima, preko opština i Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu, uz čiju podršku naše aktivnosti sprovodimo i širimo – kazala je za „Glas osiguranika“ Aleksandra Romić, rukovodilac pružaoca usluge u zajednici UGC Beograd, RJ Dnevni centri i klubovi za starije i služba „pomoć u kući“.

Dosadašnje iskustvo govori da korisnici najveće interesovanje iskazuju za muzička druženja i edukativne radionice, rad na računarima i mobilnim aplikacijama, dok je dekupaž najposećenija aktivnost u okviru kreativnih radionica. Prema rečima Aleksandre Romić, od sportskih aktivnosti, stariji sugrađani najviše se interesuju za stoni tenis, šah i pikado.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.