APARATI ZA KUPOVINU KARATA USKORO U AUTOBUSIMA! Šapić: "Do sada je postavljeno više od 400 uređaja"
Autobus, Foto: Beoinfo

provera karata

APARATI ZA KUPOVINU KARATA USKORO U AUTOBUSIMA! Šapić: "Do sada je postavljeno više od 400 uređaja"

U svim autobusima u Beogradu uskoro će biti postavljeni aparati za kupovinu karata

Objavljeno:

U vozilima javnog prevoza u Beogradu u toku je postavljanje uređaja za plaćanje karata putem platnih kartica, izjavio je danas Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda.

Aparati za kupovinu karata u svim autobusima

Šapić je rekao da je do sada postavljeno više od 400 uređaja, a da će u narednom periodu u 1.000 autobusa na najfrekventnijim linijama javnog prevoza postojati mogućnost kupovine karte putem platne kartice.

Šapić je naveo da je plan da aparati za plaćanje putem platnih kartica budu postavljeni u svim vozilima javnog prevoza u Beogradu.

Putnici nemaju nikakav kontakt sa vozačem, a uređaji su postavljeni iza ili pored njega, u zavisnosti od tipa vozila. Putnici na uređaju biraju željenu kartu i zonu, a po izvršenom plaćanju karticom dobijaju papirnu kartu koju otcepljuju - objasnio je gradonačelnik.

On je napomenuo da se kartica prinosi na označeni narandžasti deo uređaja, a ne na displej.

I stranci će razumeti šta piše

Prema rečima gradonačelnika, uređaji su prilagođeni i turistima, jer na njima postoji opcija da se procedura kupovine karte izvrši i na engleskom jeziku.

Šapić naglašava da u ovom trenutku ne postoji jednostavniji i praktičniji sistem nego što danas ima Grad Beograd, te su se mnogi gradovi, ne samo iz Srbije nego i iz Evrope, javili sa željom da preuzmu iskustva Beograda.

Kako podseća, pored kupovine putem SMS porukama, putnici kartu za gradski prevoz mogu kupiti i putem aplikacije "Beograd plus", na više od 600 trafika koje se nalaze u blizini stajališta širom Beograda, kao i na prodajnim mestima JKP "Naplata prevozne usluge".

Nova aplikacija ima mogućnost plaćanja karte za razliku od prethodne, a u narednom periodu u svim vozilima javnog prevoza biće postavljeni uređaji putem kojih će biti moguće plaćanje karte svim platnim karticama - kazao je Šapić.

Bonus video:

00:54

Mladić šmrče u autobusu GSP

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.