BOLJI KVALITET ŽIVOTA ZA SVE! Ovaj projekat koji se gradi u Beogradu posebno će voditi računa o EKOLOGIJI!
Foto: Promo

ŠTA MISLITE?

BOLJI KVALITET ŽIVOTA ZA SVE! Ovaj projekat koji se gradi u Beogradu posebno će voditi računa o EKOLOGIJI!

Kada je u pitanju unapređenje ekoloških uslova posebno treba posmatrati celinu broj 4 i broj 7.

Objavljeno:

Stvaranjem Linijskog parka u Beogradu zacrtano je da se obezbede inovativna ali i održiva rešenja za unapređenje kvaliteta života i ekoloških uslova za ugodan boravak na otvorenom svih sugrađana.

Kada je u pitanju unapređenje ekoloških uslova posebno treba posmatrati celinu broj 4 i broj 7.

Prostor Celine 4 prostire se od podvožnjaka ulice Tadeuša Košćuška do podvožnjaka Dubrovačke ulice. Okosnica ovog rešenja je zelena zona sa različitim sadržajima.

Posebna pažnja posvećena je arhitektonskom oblikovanju lokacije. U centralnom delu parka vešto su pozicionirane i vodene površine a posebna pažnja posvećena je i analizi ekološkog potencijala Celine 4. Autori ove celine su kroz implementaciju različitih sistema se pobrinuli da se postigne što veći komfor, funkcionalnost i da se obezbedi zaštita od štetnih uticaja na samoj lokaciji.

01:11

Unapređenje kvaliteta života i ekoloških uslova na opštini Stari grad

S druge strane, Celina 7 proteže se na 27.000m2 i nalazi se u neposrednoj blizini stambeno – poslovnog kompleksa Novi Dorćol, Dorćol placa i Beogradskog marketa. Predvišeni su sadržaji koji nedostaju, a predloženi su i novi koji su u potpunosti kompatibilni sa namenom površina koja je predviđena za predmetnu lokaciju.

Takođe, možemo videti da su predviđeni i muzeja železnice i paviljon koji je osmišljen kao muzej na otvorenom. Oba objekta poseduju zeleni krov. Denivelacijom zelenih površina i njihovom kombinacijom sa planiranim vodotokovima na lokaciji, formiraju se atraktivni ambijentalni prostori od ekološke važnosti.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.