PRIMER DOBRE SARADNJE OPŠTINE I GRAĐANA! Evo šta se menja u Bulevaru vojvode Mišića na zahtev stanara dve zgrade!
Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

PROMO

PRIMER DOBRE SARADNJE OPŠTINE I GRAĐANA! Evo šta se menja u Bulevaru vojvode Mišića na zahtev stanara dve zgrade!

Ovi radovi su još jedan dokaz kako opština i građani koji na njoj žive mogu da sarađuju u obostranom interesu

Objavljeno:

Prošle godine u avgustu na lokaciji u Bulevaru vojvode Mišića 39 B i 39 V, počelo je uređenje prilaznog puta između zgrada, na zahtev stanara. Radovi na ovoj interblokovskoj saobraćajnici, koji su su započeti na inicijativu građana, odnose se na zamenu i popravku asfaltnog zastora.

Ovi radovi su još jedan dokaz kako opština i građani koji na njoj žive mogu da sarađuju u obostranom interesu. Posebno je značajno to što opština Savski venac kontinuirano podstiče i ohrabruje građane da joj se obraćaju i iznose svoje predloge, sugestije i inicijative o tome koje je lokacije potrebno urediti.

Inače akcija rekonstrukcije interblokovskih saobraćajnica na Savskom vencu je već ustaljena praksa koja pokazuje da se putem prijema i razgovora sa građanima uvek pronađe efikasno rešenja za različite probleme.

A sad i par zanimljivosti. Da li ste znali da čak devet bulevara u raznim delovima grada nosi naziv po vojskama, vojskovođima i neznanim herojima.

Jedan od najpoznatijih je upravo Bulevar vojvode Mišića. Nalazi se na teritoriji opštine Savski venac i oružuje naselje Senjak sa dve strane, pružajući se od Mostara, pa pored Sajma i Save do Mosta na Adi, Careve ćuprije i Topčidera. Nekada je ovuda prolazio Obrenovački put, koji je spajao Beograd sa Obrenovcem i nadalje Šapcem.

Pre svega zamišljen kao industrijski put, od samog nastanka ustrojen je kao pravi, široki bulevar. Od znamenitosti, uz Bulevar vojvode Mišića nalazi se zgrada BIGZ-a, Sajam, Institut IMS, ali kuća Arčibalda Rajsa.

Podsećanja radi vojvoda Živojin Mišić bio je jedan od najistaknutijih srpskih vojskovođa koji se posebno istakao u Kolubarskoj bici, a komandovao je i probojem Solunskog fronta.

Bonus video:

02:27

SVAKA ZGRADA ĆE BITI RANGIRANA PO KVALITETU I VREDNOSTI Kuronski: Ulaganje u izolaciju nekretnina isplatiće sa za 4-5 godina

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.