OD 8. MAJA TAKSI VOZILA MORAJU DA BUDU BELE BOJE, A EVO KAKO DA POTROŠITE MANJE NOVCA: Ovo je jeftinije od FARBANJA
Taksi, Foto: Profimedia

VAŽNO!

OD 8. MAJA TAKSI VOZILA MORAJU DA BUDU BELE BOJE, A EVO KAKO DA POTROŠITE MANJE NOVCA: Ovo je jeftinije od FARBANJA

Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji, inače sledi kazna od 40.000 dinara

Objavljeno:

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 evra po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine.

- Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji, inače sledi kazna od 40.000 dinara. Mislim da nisu svi uspeli da završe tu obavezu, ali to je njihov problem, jer su imali tačno tri godine da to urade. Grad sigurno neće dozvoliti nikakvo prolongiranje termina. Takođe, novčana pomoć države omogućila je da se obnovi vozni park, čija je starost u ovom trenutku oko sedam godina. Tada su svi odmah kupovali automobile bele boje. Trenutno se na ulicama nalazi 6.400 taksista, što je u ovom trenutku i više nego dovoljno za obavljanje posla - ističe predsednik Taksi udruženja Srbije Aleksandar Bjelić.

taksi
foto: Filip Plavčić

Jedan deo ljudi je ofarbao svoja vozila, dok su drugi zamenili ista novijim modelima. Najbolja varijanta bila je da se automobili prelepe belim tapetama, koje su kvalitetne i povoljnije od farbanja. Taksisti smatraju da je jako bitno da se ima unificirani vozni park, najpre zbog lakšeg prepoznavanja, da građani i posebno turisti odmah znaju da se radi o tim vozilima.

Takođe, trenutno oko 3.500 vozača ima mogućnost naplate vožnje karticom, što je sve više trend, posebno među mladima. Plan je da uskoro sva vozila imaju tu opciju prilikom vožnje.

Bonus video:

02:41

KOMPANIJA KOJA PRAVI LETEĆI TAKSI SELI SEDIŠTE U SRBIJU?! Direktor Ekspa 2027. za Kurir televiziju: ZAINTERESOVALI SMO I MAKRONA

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.