POLICIJA JE SNIMILA PUKOVNIKA I SOLIDARNE GRAĐANE IZ KROVA U VESPUČIJEVOJ, A ONDA JE OTIŠLA: Iseljenje je ODLOŽENO
Gojko Lalović, Foto: Emilija Jovanović

dokle više?

POLICIJA JE SNIMILA PUKOVNIKA I SOLIDARNE GRAĐANE IZ KROVA U VESPUČIJEVOJ, A ONDA JE OTIŠLA: Iseljenje je ODLOŽENO

Izvršitelji i policija su došlli nenajavljeno na njihovu adresu u Vespučijevoj ulici 24

Objavljeno: 10:49h

Vojna policija i policija su jutros u 9:30 časova nenajavljeno došli da prisilno isele porodicu Lalović iz stana u Vespučijevoj ulici 24 na Bežanijskoj kosi, po 11 put u nekoliko godina, saopštila je Inicijativa Krov nad glavom.

Ukoliko danas budu iseljeni, ostaće na ulici u jeku virusne pandemije.

10:45h - Nakon što su se obratili, policija i izvršiteljke su otišli, i iseljenje je za sada obustavljeno.

10:43h - Načelnik policije, Radojičić obratio se okupljenim građanima koji pružaju podršku i zatražio legitimacije, a ako odbiju da se legitimišu, upotrebiće video snimke koje je prethodno napravio.

10:23h - Policajci zajedno sa izvršiteljima se nalaze ispred stana pukovnika Gojka Lalovića. Izvršiteljka je upitala pukovnika Lalovića da li je spreman da se dobrovoljno iseli.

foto: Emilija Jovanović

10:05h - Ispred zgrade pukovnika Lalovića stigao je vojni kamion, a tu su i izvršiteljke.

foto: Emilija Jovanović

9:40h - Dvojica policajaca su se parkirali preko puta zgrade Lalovićevih, svaki u svojim privatnim kolima, a stigla je i vojna policija.

Podsećamo, pukovnik Gojko Lalović bio je zaposlen u Upravi za stambene poslove, kao zamenik predsednika Više stambene komisije, a zatim u trajanju od 12 meseci i zastupnik predsednika više stambene komisije.

foto: Emilija Jovanović

Radeći svoj posao po zakonu i u skladu sa propisima, nije mogao ni da nasluti šta ga čeka. Naredba o prestanku službe doneta je preko noći iako je ispunjavao sve uslove za radno mesto. Radno mesto nije ukinuto,a on nije proglašen viškom.

Sporni momenat bio je kada je pukovnik Lalović primetio samovolju ministra vojnog (tada P. Davinića), koji mimo Ustava, zakona, opštih akata i pravilnika o dodeli stanova vrši odabir stanova i izbor lica kojima će te stanove dodeliti bez redosleda – rang liste. (Slučaj naređenja da se dodeli stan po rešenju Up-1 br 474-6/05 27.7.2005. godine – stan službeni, trosoban, lice iz druge grupe, ne pripada mu ni ta kategorija stana, ni prvenstvo o izuzimanju molbe za dodelu stana, ali po naređenju ministra SVE je 27.7.2005. urađeno i stan dodeljen.)

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.