Opanci su 70 evra, a drugi suveniri? Koliko stranci pucaju na poklone iz Srbije?
Foto: Filip Plavčić

čokančići, rakija, magneti...

Opanci su 70 evra, a drugi suveniri? Koliko stranci pucaju na poklone iz Srbije?

Saznali smo šta stranci najviše vole da ponesu iz Srbije za uspomenu
Objavljeno: 22:25h

Izgled i materijal svih predmeta i te kako privlače pažnju. Ali, privlače i cene, koje ni malo nisu pristupačne. Bar za nas u Srbiji.

Najjeftiniji su magneti koji se kreću od 300 dinara pa naviše. Ali zato, ako želite da imate stolnjak ili mušemu na kojoj piše Beograd, moraćete da izdvojite između tri i četiri hiljade dinara!

Ipak, preko puta Beogradskog izloga, tezge sa pregršt suvenira atrakcija su kako za turiste, tako i za svakodnevne prolaznike.

foto: Filip Plavčić

Bedževi, šolje, magneti, zastave, opanci...sve se to može naći, ali i još mnogo drugih stvari.

Ponuda je zaista bogata i šarenolika. Čokančići puni šljivovice ili dunjevače mame strance, prema rečima prodavca Milana.

foto: Filip Plavčić

- Obožavaju našu rakiju, ali gledaju i cene. Uglavnom se odlučuju za sitnije i jeftinije stvari, ali često kupe i majice sa likom Tita ili Putina - objašnjava on.

Kako i sam kaže, sada je sezona, pa posla uvek ima. Ali i oko Nove Godine cveta.

- Tih pet dana pred doček i nakon dočeka, imamo najviše posla. Bukvalno mi zarada bude veća tih par dana, nego na primem za ceo mesec u februaru ili martu - dodaje on.

Najviše se prodaju magneti, privesci u obliku opančića, šolje na kojima piše Srbija, kao i lutkice obučene u narodnu nošnju. Ali i već pomenuta radža, za kojom stranci ludjuuu!

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.