NAPOLJU JE LEDENO, A NJIMA TREBA SAMO TOPLINA, HRANA I ČISTA ODEĆA: Svratište je danas posetilo 114 dece (FOTO)
Svratište u Beogradu, Foto: Printscreen/Twitter/Gospođica_Disident

pomozite

NAPOLJU JE LEDENO, A NJIMA TREBA SAMO TOPLINA, HRANA I ČISTA ODEĆA: Svratište je danas posetilo 114 dece (FOTO)

Kako je sve više potrebna pomoć ovakvih ustanova deci Beograda, broj od 114 dece koji je juče posetio svratište nikako ne sme ostati nevidljiv, ni za sistem, ni za društvo

Objavljeno:

Svratišta su mesta gde dolaze deca koja žive i rade na ulicama Beograda. Uzrasta su od 5 do 15 godina i uglavnom su to ona deca koja se bave prosjačenjem po ulicama.

Kako odrastaju u takvim okolnostima, često se susreću sa različitim problemima: glađu, nedostatakom osnovnih potrepština, stresom, diskriminacijom i ostalim stvarima koje utiču na loše odrastanje.

Pored toga što u svratištu mogu da se odmore, ovde deca mogu dobiti zdrav obrok, obaviti ličnu higijenu, mogu se edukovati i učestvovati u različitim edukativnim i kreativnim aktivnostima i to uz pomoć stručnog tima.

Jedna od glavnih odlika Svratišta jeste pružanje podrške deci prilikom upisa u školu, čime se znatno umanjuje, a vremenom i prestaje sa uličnim aktivnostima.

Ono što je svakom školarcu važno, a što im Svratište takođe pruža, jeste da odeća bude čista, da imaju ranac, školski pribor i da uvek odlaze uredni u školu.

Kako je sve više potrebna pomoć ovakvih ustanova deci Beograda, broj od 114 dece koji je juče posetio svratište nikako ne sme ostati nevidljiv, ni za sistem, ni za društvo.

Ukoliko imate toplu zimsku obuću i odeću koja vašoj deci nije potrebna, učinite dobro delo i budite sigurni da će nekome mnogo značiti.

Stvari možete odneti na adrese:

- Krfska 7, opština Zvezdara

- Bulevar Arsenija Čarnojevića 145, Novi Beograd

Kada nam je dobro u životu, često zaboravljamo kako je onima drugima. Zato pokažimo svoju ljudsku veličinu, za nas malim, a za druge velikim delom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.