PAZITE GLAVU AKO PROLAZITE OVOM ULICOM U CENTRU BEOGRADA: Komad od desetak kilograma samo što se ne odvali (FOTO)
Fasada, Foto: RTS printscreen

OPREZ!

PAZITE GLAVU AKO PROLAZITE OVOM ULICOM U CENTRU BEOGRADA: Komad od desetak kilograma samo što se ne odvali (FOTO)

Procedura zahteva usklađivanje nekoliko gradskih službi

Objavljeno:

Već dve nedelje u centru grada visi deo fasade koji opasno ugrožava svakoga ko tuda prođe. Nadležni se pravdaju da im procedura ne dozvoljava da reaguju, a u međuvremenu je nestala i traka koja je barem pešake upozoravala da pređu na drugu stranu.

Komad fasade od nekoliko desetina kilograma koji sa samog vrha zgrade visi na mrežici, deluje kao da svakog trenutka može da se odvali. Traka koja je obezbeđivala deo trotoara ispred zgrade u Kondinoj završila je na zemlji i prolaznici uglavnom nisu svesni šta im preti. Tako je već dve nedelje.

- Prolazim ovuda često, ali nisam obratila pažnju, nisam gledala gore - kaže jedna sugrađanka.

Neko jeste zadužen, ali akcija uklanjanja opasnog dela fasade nije tako jednostavna. Procedura zahteva usklađivanje nekoliko gradskih službi. Kako navode u dopisu Gradskog stambenog, alpinisti su bili na ovoj adresi u dva navrata, ali sanaciju nisu obavili zbog parkiranih automobila ispred te zgrade.

Obaveštenja sa terminom radova i traka, po svemu sudeći, uzalud su postavljena.

1 / 2 Foto: RTS printscreen

Parking servis u ovakvim slučajevima, inače, brzo reaguje, ali kako kažu, nikako bez prethodne prijave Komunalnoj inspekciji, nakon čega se izdaje nalog za pomeranje vozila.

- Parking servis kao javno komunalno preduzeće nije samostalan u postupanju pri uklanjanju nepropisno parkiranih automobila ili automobila koji su parkirani na nekoj lokaciji sa koje treba da se izmeste. Mi uklanjamo automobile isključivo ako imamo nalog Saobraćajne policije, Komunalne milicije ili Komunalne inspekcije. Kada su u pitanju hitne intervencije, bilo da su u pitanju vodovod ili toplane, stambeno, zelenilo, tu se reaguje istog momenta - kaže za "RTS" Dragana Brdar iz JKP "Parking servis".

Brdareva je objasnila da je procedura takva da preduzeće koje mora da izvede hitne radove zove Komunalnu inspekciju i komunalni inspektor daje nalog Parking servisu da ukloni automobile.

Ta prijava, neverovatno, izgleda da je izostala u lancu procedure, a velika opasnost nije dovoljna za hitnu reakciju. Sreća je samo što neće biti jake kiše i snega narednih dana, pa možda ima vremena da se spreči nešto što niko ne želi.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.