PROMENJENA PRAVILA ZA ULAZAK U GRČKU: Dobro obratite pažnju ako ste planirali da putujete za praznike!
Ilustracija, Foto: Profimedia

kovid mere

PROMENJENA PRAVILA ZA ULAZAK U GRČKU: Dobro obratite pažnju ako ste planirali da putujete za praznike!

To važi za ulazak u ostale maloprodajne objekte, tržne centre, restorane

Objavljeno:

Ukoliko planirate da krenete put Grčke za prvomajske praznike, i dalje vam je potrebno nešto od dokaza da ne predstavljate zdravstvenu pretnju kada je korona virus u pitanju. Kako je objavljeno na stranici Grčka uživo, prema novoj zajedničkoj ministarskoj odluci, sva pravila koja su važila do sutra, 18. aprila 2022, važiće i do 1. maja do 6 sati ujutru, navodi se na stranici.

To bi značilo da vam je za ulazak potrebno nešto od sledećeg:

- Dokaz o primljenoj buster dozi bilo kada

- Dve doze vakcine pri čemu druga nije primljena ranije od 9 meseci pre dolaska

- Potvrda o preležanom virusu koja nije starija od šest meseci

- Ukoliko niste vakcinisani i niste preležali virus u opisanom okviru, biće van neophodan antigennski test koji nije stariji od 24 sata ili negativan PCR ne stariji od 72 sata, piše na Fejsbuk stranici "Grčka uživo".

1 / 6 Foto: Profimedia

Ova pravila važe za sve starije od 5 godina i za građane Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije, dok turisti iz BiH moraju u svakom slučaju imati test bez obzira na vakcinalni status.

Kako se dalje navodi, što se tiče kretanja po samoj zemlji, te ulazaka u razne objekte, izašla je prateća Odluka br.1882/2022 po kojoj se takođe ništa ne menja od važećih propisa do danas. Pa tako za ulazak u sve objekte koji mogu zanimati turiste, osim prehrambenih radnji i apoteka, potrebno je imati neki od gore navedenih preduslova.

To važi za ulazak u ostale maloprodajne objekte, tržne centre, restorane. Rapid test u ovom slučaju traje 48 sati.

- Oni koji poseduju samo rapid test sa istim mogu sedeti samo u baštama ugostiteljskih objekata, ne i unutra. U muzeje i na arheološka nalazišta ne mogu ući ljudi koji imaju samo rapid test. Deca od 4 do 17 godina mogu raditi samo self test u apotekama, piše na stranici.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.